בתוך כל אחת מן הקציצות התמימות למראה האלו מסתתרת הפתעה. שן שום נימוחה ועסיסית שמכניסה לפה פצצה של טעמים.
קציצות הפתעה מצריות
קציצות הפתעה מצריות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית.
קציצות הפתעה מצריות
קציצות הפתעה מצריות
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות קציצות הפתעה, קציצות פראסה
זמן הכנה 1 hour 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ ק"ג חזה עוף טחון.
- 1 כוס סולת.
- סולת לגלגול הקציצות.
- 1 בצל גדול קצוץ דק.
- 40 שיני שום קלופות.
- קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות.
- 1 כף מרק עוף.
- מלח ופלפל.
- שמן לטיגון.
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הבשר, הסולת, הבצל הקצוץ, המלח והפלפל.
יוצרים כ-20 קציצות קטנות, כשכל קציצה מלאה בשן שום.
מגלגלים את הקציצות בסולת ומטגנים בשמן בגובה ס"מ עד להשחמה מכל הצדדים.
שמים בסיר את העגבניות המרוסקות, שארית שיני השום ואבקת המרק. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים את הקציצות. הרוטב צריך לכסות אותן כמעט לגמרי. במידה וחסר רוטב יש להוסיף מים רותחים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כשעה.