חשבתם פעם איך זה מרגיש לאכול ענן שעשוי מתותים? אחרי שתטעמו את קציפת התותים על בסיס גבינת המסקרפונה, תדעו.
קציפת תותים על בסיס גבינת מסקרפונה
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה.
כשמדובר על הכנת קינוחים, השילוב של תותים וקצפת הוא שילוב משמיים.
במתכון זה אנו מחליפים את השמנת בגבינת מסקרפונה, גבינה שמשדרגת את המנה לגבהים חדשים של עונג והנאה.
קציפת תותים על בסיס גבינת מסקרפונה
קציפת תותים על בסיס גבינת מסקרפונה
סוג המנה קינוחים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות קציפת תותים
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 4 minutes
זמן הכנה כולל 19 minutes
מנות 6
קלוריות 306 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 5 חלבונים.
- 2 כוסות רסק תותים.
- 1 כוס סוכר.
- 3 כפות ליקר תפוזים.
- 1 כף גרידת לימון מגוררת.
לקרם המסקרפונה:
- 500 גרם מסקרפונה.
- 3 כפות אבקת סוכר.
- קליפת לימון מגוררת.
- 2 כפיות תמצית וניל.
לתותים המושרים:
- 1 סלסלת תותים חצויים לאורכם מושרים בליקר תפוזים וסוכר.
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר את החלבונים ורסק התותים. (שומרים בצד חצי כוס מהרסק). מתחילים להקציף במהירות בינונית כשתי דקות. מגבירים את המהירות ומקציפים עוד שתי דקות נוספות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, בזרם איטי אל קערת המיקסר וממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד שמתרומם ענן קצף ורוד.
מערבבים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר, קליפת הלימון ותמצית הוניל.
שמים בתחתית כוס יין רחבה את קרם המסקרפונה, עליו את התותים המושרים ומעל הכל את הקצף הורוד.