הקלמארי השלם הוא כלי קיבול מושלם למילוי. אפשר למלא את הקלמארי בגבינות, פירות ים, בשר וירקות.
קלמרי ממולא על מצע פלפלים קלויים
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי.
אחת ממנות הטאפס האהובות עלי בספרד היא קלמארי ממולא. מנה נפלאה שניתן למצוא ואריאציות שונות שלה בכל ברי הטאפס הרבים בספרד.
בגרסה הזו הקלמארי ממולא בביקון, שמעניק לו טעמים עדינים של עישון ובכרשה שמוסיפה מתיקות עדינה ובצלצלית.
קלמארי ממולא על מצע פלפלים קלויים
קלמארי ממולא על מצע פלפלים קלויים
חומרים
- 3 פלפלים
- 6 קלמארי שלם נקי
- 200 גרם ביקון קצוץ לקוביות קטנות
- 2 כרשות קצוצות - החלק הלבן בלבד.
- 3 שיני שום פרוס
- שמן זית
- זעתר טרי
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
הכנת הפלפלים:
יום לפני הכנת המנה מכינים את הפלפלים שיספגו טעמים.
מחממים תנור ל- 180.
קולים את הפלפלים עד שהם משחימים. מקלפים ומרחיקים את הזרעים. חותכים לרצועות.
שמים בכלי את רצועות הפלפלים. מוסיפים את השום הפרוס, הזעתר, המלח והפלפל. מכסים בשמן זית.
הכנת הקלמארי:
קוצצים את הכרשה ומאדים בשמן עד לריכוך.
מוסיפים את הבייקון ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים את הקלמרי בתערובת המטוגנת.
מחממים שמן במחבת כבדה לחום גבוהה. מטגנים הקלמרי הממולא 30 שניות בכל צד עד להשחמה של הקלמרי משני צדדים. להיזהר מטיגון יתר.
מניחים בצלחת את רצועות הפלפל הקלוי ומניחים עליהן את הקלאמרי.