קלאמרי על הפלאנצה עם מיקס עגבניות

קלאמרי על הפלאנצה עם מיקס עגבניות

שילוב מנצח בין קלמארי שנצרב בשמן זית על הפלאנצ'ה עם מיקס של עגבניות טריות ומיובשות.

קלאמרי על הפלאנצה עם מיקס עגבניות

קלאמרי על הפלאנצה עם מיקס עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית.

סלט קלמארי על הפלנצ'ה עם מיקס עגבניות

סלט קלמארי על הפלנצ'ה עם מיקס עגבניות

סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח ישראלי, מטבח ספרדי
תגיות קלמארי, קלמארי על הפלאנצה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 18  יחידות קלמארי.
  • 28 עגבניות שרי תמר.
  • מספר עגבניות מיובשות.
  • מעט פטרוזיליה קצוצה.
  • מעט חומץ בלסמי.
  • מעט מיץ לימון.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה

  1. חותכים את מחצית מכמות העגבניות לרבעים ומרחיקים את הגרעינים. חותכים את המחצית השניה לרבעים (משאירים את הגרעינים) ומניחים בצד.

  2. משרים את העגבניות המיובשות בחלב (על מנת להוציא את המליחות), מוציאים מהחלב וקוצצים.

  3. חותכים את הקלמארי לפרוסות גסות.

  4. במחבת ברזל, חמה מאד, קולים עד להשחמה חלקית את העגבניות, ללא הגרעינים, עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור. מוציאים ומניחים בצד.

  5. מתבלים את העגבניות הטריות עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.

  6. מערבבים בקערה של כל המרכיבים: הקלאמרי, העגבניות המיובשות, העגבניות הקלויות והעגבניות הטריות. מוסיפים את הפטרוזיליה הטרייה, החומץ ומיץ הלימון.

  7. מגישים מיד.


Related Posts

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

לוקוס נחשב כאחד הדגים האיכותיים ביותר שאפשר להשיג. בשרו הלבן והרך הופך את הלוקוס לדג נפלא להכנה של קרפצ'יו. קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. ישנן מנות שסוד ההצלחה שלהן הוא באיכות חומרי הגלם שבהם […]

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ בסגנון איטלקי מוגש עם קרוטונים. מרק עגבניות חמצמץ המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון. השם של המנה קצת חוטא לה ועלול לעורר קונטציות שליליות סביב המילה חמצמץ. הרשו לי להרגיע אתכם. החמצמצות של המרק מגיעה מן החמיצות הטבעית […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון