אחד הגידולים הנפוצים באזור המפרצים (Keys) של פלורידה הוא הליים. ההתמחות של אזור בפאי ליים העניקה למנה את שמה קי (מפרץ) ליים פאי.
איים צפים
איים צפים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מבושלת במעשנה.
קי ליים פאי
קי ליים פאי
סוג המנה מאפים, קינוח
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות ליים, פאי ליים, קי ליים, קי ליים פאי
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 11 hours 30 minutes
מנות 12
קלוריות 405 kcal
חומרים
חומרים לבצק פאי:
- ¼ כוס קמח.
- ¼ כפית מלח.
- ⅓ כוס חמאה.
- 4 כפות מים קרים.
רכז ליים:
- 1½ כוסות סוכר.
- 1½ כוסות מים.
- 1¾ כוסות מיץ ליים.
- מקל וניל חצוי.
פרפה:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה.
- 400 מ"ל חלב מתוק מרוכז.
- 170 מ"ל רכז ליים (ראה מתכון למעלה).
- 6 כפות מיץ ליים סחוט.
- 2 כפות גרידה של קליפת ליים.
- גרעינים ממקל וניל אחד
אופן ההכנה
בצק:
מערבבים בקערת בלנדר את חומרי הבצק למעט המים עד שנוצרים גושים בגודל אפונה. מוסיפים את המים בבת אחת ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. ברגע שהבצק מתאחד חשוב לעצור את פעולת הלישה. יוצרים כדור גדול ומניחים במקרר לשעה לפחות. משטחים את הבצק לעובי 4 ס"מ. אופים ב- 180 מעלות למשך 15 דקות ומקררים.
רכז ליים:
מבשלים את הסוכר, הוניל והמים למשך חמש דקות במצב רתיחה. לאחר שהסירופ התקרר לבחוש פנימה את מיץ הלימון. לקרר לפחות שש שעות לפני שימוש.
פרפה:
להקציף את השמנת לקצפת יציבה. לקפל פנימה את שאר מרכיבי הפרפה עד עירבוב אחיד. ליצוק לתוך בסיס הפאי האפוי והמקורר. להקפיא למשך ארבע שעות לפחות. להפשיר כחצי שעה במקרר ולהגיש.