המטבח הבסקי הוא קודם כל מטבח של ים. בנוסף נעשה שימוש רב בפלפלונים שונים ומשונים כאלמנט תיבול במנות לצידו של השום.
קוקי סאן ז'א' בציר פלפלים פיקנטי
קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי.
המטבח הבאסקי
החבל הבאסקי נמצא במערב רכס הפירנאים, לשפת הים האטלנטי, ונחלק בין שתי מדינות – ספרד וצרפת.
המטבח הבסקי מתבסס ברובו סביב תנובת הים מאחר והחבל יושב על שפת הים האטלנטי.
איך אתם אוהבים את הפלפלים שלכם?
אחד הגידולים הנפוצים באזור הם הפלפלים, שניתן למצוא סוגים שונים שלהם באזור החל מפלפלים מתוקים ועד לפלפלים חריפים מאוד.
במטבח הבאסקי נעשה שימוש רחב בפלפלים. הפלפלים משמשים כאלמנט תיבול במנות לצידו של השום.
קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי
קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי
חומרים
לציר:
- פלפלים קלויים מגורענים ומקולפים.
- 2 עגבניות מקולפות ומגורענות.
- פלפל אדום חריף לפי הטעם.
- 1 כוס ציר דגים.
- ½ כוס יין לבן.
- 3 שיני שום.
- ¼ כוס עראק/פסטיס/אוזו/וודקה.
- ¼ כוס סיידר תפוחים.
- קרם פרש.
- מלח ופלפל שחור לפי טעם.
לצדפות:
- צדפות קוקי סאן ז'אק – 2 למנה.
- טרטלטים – 2 למנה.
- חמאה לטיגון.
אופן ההכנה
מרסקים את כל חומרי הציר בבלנדר או מעבד מזון עד לקבלת נוזל חלק. אם צריך אפשר להוסיף נוזל. מסננים ובודקים טעם.מתקנים ומרסקים פעם נוספת ומסננים.
בכלי חימום מצמצמים ביחד עם קרם פרש וקצת חמאה.
מטגנים את הצדפות בחמאה טיגון מהיר. מניחים על טרטלט או כל מצע אחר ושופכים ציר מסביב. בבסיס הטרטלט ניתן להוסיף את החומר הלא מסונן של הציר.