קונסומה סרטנים - ציר מצומצם ומרוכז של סרטנים מוגש עם וונטון ממולא בבשר חזיר ופטריות שיטאקי.
קונסומה סרטנים עם וונטון חזיר ושיטאקי
קונסומה סרטנים עם וונטון חזיר ושיטאקי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו.
קונסומה סרטנים עם וונטון חזיר ושיטאקי
קונסומה סרטנים עם וונטון חזיר ושיטאקי
סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות וונטון, קונסומה סרטנים, שיטאקי
זמן הכנה 1 day
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 1 day 20 minutes
מנות 6
קלוריות 288 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לקונסומה סרטנים:
- 2 ליטר ציר דגים משובח.
- 2 סרטנים.
- 2 כוכבי אניס.
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ.
- גבעולי למון גרס.
- קמצוץ זעפרן.
- ¼ כוס מיץ לימון.
- ירקות שורש שונים בכמות המספיקה לצרור.
- קצף חלבונים מ 3 – 4 ביצים.
לוונטון:
- דפי וונטון קנויים.
- 150 גרם בשר חזיר טחון.
- 100 פיטריות שיטאקי יבשות מושרות וסחוטות.
- 5 תמרים מגולענים וקצוצים.
- פטרוזיליה.
- אגוז מוסקט.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה
לקלות בגריל עם שמן זית את הסרטנים.
להעביר את הסרטנים לסיר גדול שיוכל להכיל את כל מרכיבי המתכון. להוסיף לסיר את ציר הדגים, כוכבי האניס, ג'ינג'ר, למון גראס, זעפרן ומעט מיץ לימון. לבשל כשעה. לתת להתקרר ולהניח במקרר לילה עם הכול המרכיבים.
למחרת מסננים.
מכינים מירפואה (צרור ירקות שורש) ואת קצף החלבונים. מררתיחים את המרק ולשפוך את החלבונים עם המירפואה לתוכו. לאחר שהקצף מתקשה, עושים בו חור ומבשלים על סף רתיחה שעה. לאחר הסרת הקצף הנוקשה מסננים היטב עם בד סינון.
מערבבים את חומרי המילוי של הוונטון וממלאים אותו. מאדים את הוונטון בסיר אידוי מספר דקות לפני ההוספה לקונסומה.