צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

אגדה עממית מספרת ששיטת עישון הפריקה (פריקי) נוצרה כתוצאה מתאונה, שבה נשרף שדה חיטה ירוקה. בעליו של השדה ניסה להציל את את היבול שנשרף ושפשף בידיו את השיבולים השרופים על מנת להסיר את האפר. כך נוצרה הפריקה הראשונה

תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקה) ושקדים

תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקה) ושקדים – המנה הוגשה כחלק מארוחת ואריאציות על מתכוני השף חיים כהן.

תבשיל צוואר הטלה עם חיטה ירוקה (פריקה) ושקדים הוא מנה קלאסית מן המטבח הערבי. 

פריקה 

פריקה או פריקי כפי שלעיתים קוראים לה היא חיטה ירוקה שטרם הבשילה. 

בימי קדם שימשה הפריקה כגיבוי  למקרים שיקרה משהו ליבול החיטה הבשלה.

הפריקה נקליית באש שמוסיפה לחיטה ארומה קלה של עישון.

משמשת במטבח הערבי כתוספת או כמילוי למנות בשריות ולמילוי ירקות. 

בשנים האחרונות ובעקבות תוכניות בישול כדוגמת מאסטר שף ומשחקי השף, אשר בהן הוצג השימוש בפריקה, פרצה הפריקה את גבולות המטבח הערבי והפכה פופולארית גם במטבחים של מסעדות רבות בישראל.

הפריקה שמשמשת כמילוי במנת צוואר הטלה סופגת את המיצים והטעמים של הטלה אשר מעשירים את טעמה הייחודי ומעניקים לה שכבת טעם נוספת. 

ברוב המקרים אנו מבשלים את הפריקה מראש ורק אז משתמשים בה למילוי.

גם במתכון זה אנו משתמשים בפריקה מבושלת ורק אז ממלאים את צוואר הטלה. 

תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקי) ושקדים

תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקי) ושקדים

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח ערבי
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 5 hours
קירור במקרר 2 hours
זמן הכנה כולל 5 hours 25 minutes
מנות 6
קלוריות 313 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לצוואר טלה:

  • צוואר טלה חצוי לחצאים
  • 10 מסמרי ציפורן
  • 1 כפית הל טחון
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים למילוי:

  • 500 גרם חיטה ירוקה
  • 2 כוסות ציר בקר
  • ½ כוס שקדים מרוסקים
  • ½ כוס צנוברים
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • מעט קינמון
  • ½ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את החיטה בציר בקר ושומן כבש בישול מלא. מסננים ומערבבים עם שאר המרכיבים למילוי.

  2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). יוצרים כיסים עמוקים בשני חלקי הצוואר ודוחסים לתוכם את המילוי. מפזרים את התבלינים על הבשר ומורחים קצת שמן. עוטפים היטב כל חלק של הצוואר ברדיד אלומיניום ומהדקים. מניחים במקרר לשעתיים.

  3. מניחים בתבנית עמוקה. ממלאים את התבנית במים רותחים עד חצי גובה הבשר. מכניסים לתנור ואופים שעתיים ב- 200 מעלות. מנמיכים את חום התנור לנמוך (100 מעלות) ואופים עוד 3 שעות.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

דג ממולא

דג ממולא

אחת מן הגאוות הגדולות של האמא המרוקאית הוא הדג הממולא. דג שממולא בבשר של דג ובביצים של דג. פשוט תענוג. דג ממולא דג ממולא – המנה הוגשה כחלק מארוחה מרוקאית. אחת מן המנות שבאמצעותה נבחנות יכולות הבישול של האם המרוקאית היא מנת הדג הממולא.  דג […]

משקה שקדים – שרבט לוז

משקה שקדים – שרבט לוז

בקהיר הטמפרטורות לפעמים נושקות לחמישים מעלות. חום שממש קשה לסבול. ואז אתם לוגמים שרבט לוז – משקה שקדים קר, מתוק וצונן עם נגיעה קלה של מי ורדים. ופתאום החום כבר אינו כל כך נורא. שרבט לוז – משקה שקדים שרבט לוז  – משקה שקדים – […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון