פסטל תפוחי האדמה הוא התשובה המרוקאית לפאי הרועים (שפרד פאי) הבריטי.
פסטל תפוחי אדמה
פסטל תפוחי אדמה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.
פסטל תפוחי האדמה מאוד מזכיר את פאי הרועים הבריטי. מדובר במאפה שכבות של תפוחי אדמה ובשר.
פסטל תפוחי אדמה
פסטל תפוחי אדמה
חומרים
- בצל גדול.
- 3 – 4 עלי דפנה.
- פלפל אנגלי.
- 2 שיני שום.
- 750 גרם בשר טחון.
- 150 גרם שומן כבש.
- ⅓ כוס כוס חומץ.
- מלח (לפי הטעם).
- פלפל שחור.
- מספר גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק.
- 3 ק"ג תפוחי אדמה.
- ⅓ כוס שמן.
- מיץ מחצי לימון.
- 4 – 5 ביצים (תלוי במשקל הביצים ובלחות של תפוחי האדמה).
- ביצה טרופה לקישוט.
אופן ההכנה
מרפדים סיר בבצל פרוס.
מעצבים מהבשר קציצות גדולות ומניחים עם השום, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, שומן הכבש והמלח.מכסים ומאדים על אש קטנה כ- 45 דקות.
מקררים את הקציצות וטוחנים במטחנת בשר את תוכן הסיר (למעט עלי הדפנה) ומחזירים לסיר. מוסיפים חומץ, מלח (אם צריך) ופלפל שחור. מבשלים על אש קטנה לאידוי רוב הנוזלים (זהירות לא לייבש). מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במי מלח, קולפים ומועכים לפירה עדין. מוסיפים לפירה שמן, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, מיץ לימון ומתחילים להבליע ביצה אחר ביצה עד שמגיעים למרקם של פירה רך אך לא נוזלי.
משמנים תבנית עגולה קפיצית ( 26/28), מניחים חצי מכמות הפירה. על הפירה משטחים את הבשר ומעל את יתרת הפירה. מורחים את פני הפסטל בביצה טרופה ומשרטטים עם מזלג דוגמאות אורכיות.
אופים בתנור מחומם ל 200 מעלות ל 15 דקות, מנמיכים את החום ל 180 וממשיכים לאפות עוד כ 30 דקות עד שהמאפה מזהיב עמוקות. מקררים מפרקים את התבנית ומגישים פושר.