פלאפל מנצ'גו והאם בליווי איולי מעושן

פלאפל מנצ'גו והאם בליווי איולי מעושן

מנת פתיחה נפלאה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. כדורי פלאפל ממולאים בגבינת מנצ'גו והאם קצוץ. לצד הפלאפל מגישים איולי מעושן.

פלאפל מנצ'גו והאם בליווי איולי מעושן

פלאפל מנצ'גו והאם בליווי איולי מעושן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת רגע לפני הקיץ.

פלאפל מנצ'גו והאם בליווי איולי מעושן

פלאפל מנצ'גו והאם בליווי איולי מעושן

סוג המנה מנות פתיחה, מתאבנים
סוג המטבח מטבח ספרדי
תגיות איולי מעושן, פלאפל, פלאפל מנצגו
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 4 hours
זמן הכנה כולל 4 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לפלאפל מנצ'גו:

  • 2 כפות שמן זית.
  • 3 כפות חמאה.
  • ½ כוס קמח
  • כוסות חלב.
  • כוס האם קצוץ דק.
  • כוס גבינת מנצ'גו מגוררת.
  • כפית אגוז מוסקט.
  • אגוז מוסקט.
  • 2 ביצים.
  • 1 כוס פרורי פנקו.
  • שמן קנולה לטיגון.

לאיולי המעושן:

  • 1 כוס מיונז (קנוי או שעושים ביתי).
  • 1 שיני שום כתושות.
  • 2 כפות מיץ לימון.
  • 1 כף פפריקה מתוקה מעושנת.

אופן ההכנה

פלאפל מנצ'גו:

  1. מחממים את השמן והחמאה על מחבת על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב נמרצות כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב. ומבשלים לעוד כ- 2 – 3 דקות נוספות. התערובת אמורה להיות חלקה.

  2. מוסיפים את ההאם, הגבינה ואגוז המוסקט. מבשלים עוד כ- 2 דקות. התערובת תתתחיל להסמיך ותתרחק מדפנות המחבת. טועמים ומתקנים תיבול. יש לקחת בחשבון שהגבינה וההאם מלוחים ולכן מאוד סביר שאין צורך להוסיף מלח.

  3. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה ונותנים לתערובת להצטנן. לאחר שהתערובת מצטננת מכסים אותה בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתים עד לילה שלם.

  4. כשרוצים להכין את הפלאפל טורפים את הביצים בקערה. מערבבים את פרורי הפנקו וחצי כפית מלח בקערה נוספת. אוספים כמות של בערך כף מתוך תערובת ההאם והמנצ'גו ויוצרים כדור. טובלים את הכדור בביצה הטרופה ומצפים אותו בתערובת פרורי הפנקו. מניחים את הכדורים המוכנים על נייר אפיה ומקררים אותם במקרר למשך 20 דקות. חובה לקרר את הכדורים לפני הטיגון אחרת הם עלולים להתפרק. בשלב הקירור מכינים את האיולי

  5. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הכדורים בכמה נגלות (כדי לשמור על חום השמן) כ- 2 דקות עד שהם שחומים זהובים. מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן. מעבירים לכלי הגשה ומגישים בליווי האיולי המעושן.

הכנת האיולי המעושן:

  1. מכניסים את חומרי האיולי למעבד מזון עם להב פלדה. מערבבים עד לקבלת איולי. בודקים תיבול ומעבירים לקירור עד לשימוש.


Related Posts

קרוקט פטריות שנטרל

קרוקט פטריות שנטרל

קרוקטים הם בעיני כדורי הפלאפל של האירופאים. כדור מטוגן עם ציפוי פריך, שבתוכו מסתתר עולם ומלאו. קרוקט פטריות שנטרל המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פטריות. כשהחלטתי להכין את ארוחת הפטריות הבחירה בקרוקט למנת הפתיחה היתה די קלה.  הקרוקט משמש ככלי נפלא להעברת טעמים. כדור מטוגן […]

פונדו האם

פונדו האם

השילוב של האם וגבינה עובד מצוין בסנדביצים. אז למה שהוא לא יעבוד גם בפונדו? פונדו האם פונדו האם – המנה הוגשה כחלק מארוחת המטבח הבריטי המודרני. למרות שפונדו הוא מאכל שוויצרי אפשר בקלות להפוך אותו לאנגלי.  משתמשים בגבינת צדר אנגלית, נתח האם של חזיר שגדל […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון