סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון.
פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית.
אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי סלמון. הם וורסטיליים מאוד ומאפשרים לי לשחק עם שילובי טעמים שונים. הפעם הלכתי על סגנון אסייתי ושילבתי במנה סאקה.
במתכון של הסלמון אנו יוצרים לסלמון קראסט פריך של תבלינים שמשדרג את המנה.
פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן
פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן
חומרים
- אורז לבן מבושל.
- עירית קצוצה.
- 6 נתחי פילה סלמון עם העור (כ- 150 - 200 גרם כל אחד).
לציפוי:
- 75 גרם פיסטוקים קצוצים דק.
- 1½ כפות זרעי כוסברה.
- 1½ כפות זרעי כמון.
- ¾ כפית קארי.
- קורט מלח.
לרוטב:
- 1½ כוס סאקה.
- 3 כפות דבש
- ¾ כוס יין אדום.
- 3 כפות רוטב סויה.
- 1½ כפות חרדל.
- 3 כפות שמן שומשום.
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מצמצמים כ 5 דקות עד להסמכה קלה.
מערבבים את חומרי הציפוי וטובלים בהם את הדג למעט החלק עם העור.
מחממים את שמן הזית במחבת ומניחים את הסלמון כשצד העור על המחבת. מטגנים כ- 3 דקות. הופכים את הדג ומטגנים כדקה נוספת.
מעבירים את הדג לתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-4 דקות או עד שהדג מוכן.
דוחסים את האורז לקערית קטנה והופכים אותה על צלחת ההגשה כך שהאורז יקבל צורה של הכלי. מקשטים בעירית קצוצה. מניחים את הדג על הצלחת, מוסיפים רוטב ומגישים.