פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון.

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית.

אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי סלמון. הם וורסטיליים מאוד ומאפשרים לי לשחק עם שילובי טעמים שונים. הפעם הלכתי על סגנון אסייתי ושילבתי במנה סאקה.

במתכון של הסלמון אנו יוצרים לסלמון קראסט פריך של תבלינים שמשדרג את המנה. 

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות אורז לבן, בליני סלמון, פילה סלמון, רוטב סאקה
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 16 minutes
זמן הכנה כולל 41 minutes
מנות 6
קלוריות 315 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • אורז לבן מבושל.
  • עירית קצוצה.
  • 6 נתחי פילה סלמון עם העור (כ- 150 - 200 גרם כל אחד).

לציפוי:

  • 75 גרם פיסטוקים קצוצים דק.
  • כפות זרעי כוסברה.
  • כפות זרעי כמון.
  • ¾ כפית קארי.
  • קורט מלח.

לרוטב:

  • כוס סאקה.
  • 3 כפות דבש
  • ¾ כוס יין אדום.
  • 3 כפות רוטב סויה.
  • כפות חרדל.
  • 3 כפות שמן שומשום.

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מצמצמים כ 5 דקות עד להסמכה קלה.

  2. מערבבים את חומרי הציפוי וטובלים בהם את הדג למעט החלק עם העור.

  3. מחממים את שמן הזית במחבת ומניחים את הסלמון כשצד העור על המחבת. מטגנים כ- 3 דקות. הופכים את הדג ומטגנים כדקה נוספת.

  4. מעבירים את הדג לתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-4 דקות או עד שהדג מוכן.

  5. דוחסים את האורז לקערית קטנה והופכים אותה על צלחת ההגשה כך שהאורז יקבל צורה של הכלי. מקשטים בעירית קצוצה. מניחים את הדג על הצלחת, מוסיפים רוטב ומגישים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

גרבלקס סלמון מעושן

גרבלקס סלמון מעושן

אחד מן התענוגות האהובים עלי בארוחת הבוקר הוא לחמניה טריה וחמה שיצאה מן התנור שעליה מרוחה שכבה עבה של חמאה איכותית ומעליה מונחת לה פרוסה יפה של סלמון מעושן. עונג צרוב. גרבלקס סלמון מעושן גרבלקס סלמון מעושן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יש עשן […]

כדורי ריזוטו ממולאים בחלומי שקדים וצימוקים על קונפי עגבניות צלויות ויוגורט

כדורי ריזוטו ממולאים בחלומי שקדים וצימוקים על קונפי עגבניות צלויות ויוגורט

קפריסאי ואיטלקי נכנסים לבר… זה אומנם נשמע כמו התחלה של בדיחה אלא שבמקרה שלנו מדובר בהתחלה של מתכון. כדורי האורז האיטלקיים – הארנצ'יני ממולאים בגבינת חלומי הקפריסאית. כדורי ריזוטו ממולאים בגבינת חלומי, שקדים וצימוקים. המנה הוגשה כחלק מארוחת אורז עולמי. כשאיטליה פוגשת את קפריסין המנה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון