מטגנים את הסלמון לקבלת עור קריספי. לאחר מכן מוסיפים לסלמון ציר מצומצם של עגבניות מרוסקות ומסוננות.
פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות
פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.
פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות
פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות
חומרים
- 6 נתחי פילה סלמון (200 גרם כ"א) ללא עצמות ועם העור.
- 1½ עגבניות אדומות בשלות ומוצקות מאיכות מעולה.
- ⅓ כוס שמן זית.
- 25 גרם חמאה.
- מלח.
- פלפל גרוס.
אופן ההכנה
מרסקים את העגבניות במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת לקבלת מיץ עגבניות ללא קליפות וגרעינים.
מרתיחים את המיץ ומצמצמים לקבלת מחצית הכמות. אפשר להשיג טעם מרוכז יותר על ידי העברת 1/3 מן המיץ המצומצם דרך בד גזה ולצמצם לחצי. מוסיפים חצי זה לשאר מיץ העגבניות המצומצם.
מתבלים את נתחי הסלמון במלח ובמעט פלפל גרוס. מחממים מחבת היטב עם שמן זית על להבה גבוהה. מניחים את הסלמון במחבת כשהעור כלפי מטה והמכסים את המחבת.
מבשלים 2 דקות. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 7 דקות. לא הופכים הדג!!
ממיסים את החמאה בעדינות תוך כדי טריפה במיץ העגבניות המצומצם לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח.
להגשה: יוצקים מרוטב העגבניות לקערת מרק אישית, מניחים נתח סלמון כשצדו השחום כלפי מעלה ומגישים מיד.