השילוב של האם וגבינה עובד מצוין בסנדביצים. אז למה שהוא לא יעבוד גם בפונדו?
פונדו האם
פונדו האם – המנה הוגשה כחלק מארוחת המטבח הבריטי המודרני.
למרות שפונדו הוא מאכל שוויצרי אפשר בקלות להפוך אותו לאנגלי.
משתמשים בגבינת צדר אנגלית, נתח האם של חזיר שגדל באנגליה וקצת חרדל אנגלי ויש לכם מנה אנגלית למהדרין.
שילוב הטעמים של הפונדו מורכב ממליחות וחריפות עדינה המושגת מן הגבינה. ניחוחות מעושנים של האם ורמיזה של מתקתקות מן הסיידר.
דרך נפלאה לפתוח ארוחה.
פונדו האם
פונדו האם
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח בריטי, מטבח שוויצרי
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 486 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 נתח האם חתוך לקוביות
- 1 חרדל אנגלי חריף
- ½ בצל
- 1 כוס (5%) סיידר תפוחים אלכוהולי
- 1 כף מיץ לימון
- 3 כוסות גבינת צדר חתוכה לקוביות
- ½ כפית חרדל
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפיות מיץ תפוחים
- 1 קורט פלפל לבן
- קיסמים להגשה
אופן ההכנה
- משפשפים את סיר הפונדו עם הבצל החתוך.
- יוצקים לסיר הפונדו את הסיידר האלכוהולי ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב מכניסים פנימה כמויות קטנות של גבינת הצדר. כאשר הגבינה נמסה מכניסים עוד כמות קטנה. חוזרים על התהליך עד שכל הגבינה נמסה.
מערבבים פנימה את החרדל, קורנפלור ומיץ התפוחים. מתבלים בפלפל לבן.
מסדרים את קוביות ההאם על מגש ומורחים על כל קוביה מעט חרדל אנגלי חריף. נועצים בכל קוביה קיסם.
הסועדים טובלים את ההאם בפונדו.