מה יכול להיות יותר נפלא משילוב של עוגת גבינה יחד עם טראפלים של שוקולד? האמת עוד פרוסה...
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית.
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז
עוגת גבינה ממולאת בטראפלס שוקולד וברוטב קרנבריז
חומרים
חומרים לטראפלס:
- ¾ מכל שמנת עמידה לקצפת 38% .
- 2 כפות ברנדי.
- אבקת קאקאו לציפוי הטראפלס.
- 160 גרם שוקולד מריר 70% (ניתן להחליף מחצית בשוקולד חלב. לטראפל מוצק יותר מגדילים כמות שוקולד ל 200 גרם).
חומרים לבסיס:
- 1 כוס קמח.
- 1 כוס סוכר.
- 50 גרם חמאה.
- 1 ביצה.
חומרים למלית:
- 1 שקית ג'לטין (14 גרם).
- ¼ כוס מים.
- ½ כוס חלב 1%.
- 200 גרם שוקולד לבן.
- 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%.
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%.
- ¾ כוס סוכר.
אופן ההכנה
הכנת הטראפלס:
- מחממים את השמנת בסיר עד לסף רתיחה (אין להרתיח את השמנת!). מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסה ומוסיפים ברנדי. מקררים את התערובת לילה במקרר או מספר שעות בפריזר – עד שניתן ליצור ממנה כדורים. 
- יוצרים כדורים (לא חייבים להיות סימטרים) ומגלגלים בקקאו. 
הכנת הבסיס:
- מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון המצויד בלהב פלדה, עד לקבלת בצק. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים במקרר. 
- מרדדים את הבצק ומשטחים בתחתית התבנית. 
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דק‘ ומצננים. 
הכנת המלית:
- מערבבים את הג‘לטין עם המים. נותנים זמן לגלטין להנמס. 
- מחממים את החלב, מוסיפים את הג‘לטין והמים ומערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים. 
- ממיסים את השוקולד הלבן בסיר כפול (אפשר במיקרו) ומוסיפים לחלב החם. מצננים. 
- מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הגבינה ולבסוף את תערובת השוקולד הלבן המצונן. 
הרכבת העוגה:
- מפזרים על הבסיס האפוי כמחצית מכמות הטרפלס. יוצקים מחצית מהמלית על בסיס העוגה ומפזרים מעל מחצית מכמות הטרפלס שנותרה. מקפיאים למשך 30 דק‘. 
- את מחצית הכמות של המלית שנותרה משאירים בטמפ‘ החדר ומערבבים מדי פעם. יוצקים את יתרת המלית ומקררים לפחות 6 שעות נוספות במקרר – עדיף למשך לילה. 
- מפזרים מעל את יתרת כמות הטרפלס. 
- לפני ההגשה אפשר לפזר קקאו ואבקת סוכר על הצלחת. 



