עוגיות ג'ורייבה

עוגיות ג'ורייבה

עוגיות הג'ורייבה הן עוגיות חמאה ושקדים מצריות. העוגיות הן בעלות מרקם חולי והן כאילו נמסות בפה. צבען הלבן של עוגיות הג'ורייבה, כאילו לא נאפו, הוא המבחן האולטימטיבי למיומניות האפיה של מי שמכין את העוגיות.

 עוגיות ג'ורייבה

 עוגיות ג'ורייבה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית.

עוגיות ג'ווריבה

עוגיות ג'ווריבה

סוג המנה מאפים, קינוח
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות עוגיות, עוגיות ג'ווריבה, עוגיות חמאה
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 35 minutes
מנות 6
קלוריות 356 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 200 גרם קמח לבן.
  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
  • 4 כפות אבקת סוכר.
  • 1 כף סוכר וניל.
  • 1 כף חלב שקדים.

אופן ההכנה

  1. במיקסר מקציפים את הסוכר והחמאה במשך 10 דקות, עד לקבלת חמאה אוורירית. מוסיפים את חלב השקדים ואת הקמח. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת בצק אחידה. מקררים במקרר רבע שעה. חשוב לא לקרר יאת הבצק יותר מידי. קרור יתר ימנע מן העוגיה לקבל את צורתה השטוחה.

  2. מכינים בידים כדורים קטנים ומסדרים אותם בתבנית משומנת. מכניסים את העוגיות לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ומיד מנמיכים את החום ל-160 מעלות.

  3. אופים את העוגיות 10 דקות. מוציאים את העוגיות מן התנור ומניחים להן להתקרר.

  4. מפזרים על העוגיות סוכר וניל ומגישים.

  5. העוגיה המושלמת צריכה להיראות כאילו לא נאפתה אך עדיין להיות אפויה במרכזה.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון