כבישה של סרדינים היא דבר מאוד פשוט. פותחים את הסרדין, מסירים עם האצבעות את האדרה והראש וכובשים במלח גס ל 12 שעות.
סרדינים כבושים על מצע של שומר
סרדינים כבושים על מצע של שומר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן.
סרדינים כבושים על מצע של שומר
סרדינים כבושים על מצע של שומר
חומרים
- 12 סרדינים טריים.
- צנצנת עלי גפן כבושים במלח.
- גרידת לימון.
- מלח גס.
- שמן זית.
- אניס.
לסלט השומר:
- 3 יחידות שומר.
- שמן זית.
- לימון.
- 1 כפית מלח.
אופן ההכנה
פורסים את השומר לרצועות דקות ומשרים בשמן הזית, מיץ הלימון והמלח כשעתיים.
בעזרת סכין חדה פותחים את הסרדין לאורכו, מכיוון הראש לזנב, ובעזרת שתי אצבעות עוברים לאורך האדרה כדי לחשוף אותה. מושכים את האדרה החוצה מכיוון הזנב עד הראש, יחד עם הראש. פורשים את הסרדין ומשטחים אותו, וממשיכים כך עם כל הסרדינים.
אם משתמשים בעלי גפן טריים, חולטים אותם במים רותחים לדקה ומסננים. מניחים מסננת רחבה מעל קערה. מסדרים בתוך המסננת שיכבה של עלי גפן ומפזרים עליה מעט מלח גס וגרידת לימון, מניחים שיכבה של סרדינים (פרושים ושטוחים) ומפזרים גם עליהם מעט מלח גס וגרידת לימון. ממשיכים לסדר כך שכבות של עלי גפן, מלח, לימון, סרדינים ומלח. מכסים ומאחסנים במקרר 12 שעות.
המלח גורם לסרדינים להפריש נוזלים, ועלי הגפן נותנים להם טעם. מוציאים את הסרדינים, שמים בכלי ומכסים לגמרי בשמן זית. אפשר לשטוף את הסרדינים מהמלח אם יש צורך. מגישים את הסרדינים כמו שהם, על סלט השומר. אפשר לשמור את הסרדינים בשמן עד שלושה ימים.