צדפות הסקאלופ הן מאותה משפחה של הקוקי סאן ז'אק, הצדפות מבושלות בציר עוף, כרוב כבוש ותבלינים אופיינים לאזור גרמניה.
סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני
סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מטבחים של ארצות דוברות גרמנית.
סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני
סקאלופים בתערובת תבלינים ורוטב גרמני
סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח גרמני
תגיות סקאלופס
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
חומרים לרוטב כרוב חמוץ:
- 2 + 1 כפות חמאה.
- 3 פרוסות בייקון עבות חתוכות לקוביות.
- ½ כוס בצל קצוץ.
- 1 כוס כרוב חמוץ שטוף.
- ⅓ כוס יין לבן יבש.
- 2½ כוסות ציר עוף.
- ¼ כוסות שמנת מתוקה.
- 1 כפית חרדל דיזון.
- 2 כפיות שמנת חמוצה.
חומרים לסקאלופים:
- 18 סקאלופים.
- 2 כפות שמן זית.
- ½ כפית קמח.
- 1 כפית סומאק.
- ½ כפית פפריקה מעושנת.
- ¼ כפית גרגירי כוסברה.
- ¼ כפית פלפל לבן.
- ⅛ כפית פלפל אדום חריף.
- 1 כפית מלח.
אופן ההכנה
רוטב:
מאדים את הבצל והבייקון בכף חמאה, עד להמסת כל השומן של הבייקון. מוסיפים את הכרוב החמוץ והיין ומבשלים עד שהיין מתאדה. מוסיפים את הציר והשמנת ומבשלים כ- 20 דקות ללא מכסה. מורידים מאש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החרדל ושתי כפות חמאה. בבלנדר או עם בלנדר ידני ממחים את המרק לרוטב בעל מרקם חלק ומתבלים במלח ופלפל.
סקאלופים:
מערבבים את הקמח, התבלינים והמלח בקערה. מצפים בתערובת צד אחד של הסקאלופים.
מטגנים את הסקאלופים, כ-3 דקות מכל צד, על מחבת חם עם מעט שמן. מתחילים בצד ללא התיבול. שומרים את שמן הטיגון.
הרכבת המנה:
בצלחת יוצקים רוטב, עליו מניחים שלוש צדפות סקאלופ ומקשטים בכמה טיפות משמן הטיגון.