אם יש שילוב טעמים שצלעות החזיר (ספריבס) אוהבות זה השילוב של הטעמים מתוק, חמוץ וחריף. שילוב טעמים שמזכיר רוטב ברביקיו עם נגיעות של טעמים אסייתים.
ספריבס ברוטב צ'אטני מנגו וחמוצית
ספריבס ברוטב צ'אטני מנגו וחמוצית – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות.
מתכון יום הולדת
המתכון של הספריבס בצ'אטני מנגו וחמוציות הוא מתכון היום הולדת שלי. זו המנה שאמא שלי היתה מכינה לי במיוחד ביום ההולדת שלי.
והמתכון הזה הוא מתכון מנצח. שילוב טעמים של מתוק, חמוץ וחריף שמשתלבים היטב עם הספריבס ויוצרים מעדן.
ספריבס ברוטב צ'אטני מנגו וחמוצית
ספריבס ברוטב צ'אטני מנגו וחמוצית
חומרים
לפי 800 גרם ספריבס:
- 800 גרם ספריבס
- 3 כפות סויה.
- 2 כפות מנגו צאטני.
- 2 כפות קרנבריז (בא בצורת ג'ל בקופסת שימורים).
- 2 כפות רכז עגבניות.
- 1 בצל.
- 1 כף חרדל.
- 1 כף שבבי בצל.
- ½ כוס כוס שרי ברנדי או פיטר הרינג שרי.
- ¼ כוס מים.
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר גדול שיכול להכיל את הספריבס.
מוסיפים את הספריבס ומבשלים כ-חמש דקות.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מסדרים את הספריבס בתבנית אפיה ויוצקים את הרוטב מעל, כך שהספריבס יהיו שרויים בו.
אופים שעה אחת בחום גבוהה 200 – 220 מעלות.
לאחר שעה מורידים את החום בתנור ל- 180. הופכים את הספריבס ומכסים היטב ברוטב.
ממשיכים לאפות את הספריבס עוד שעה וחצי כאשר הופכים את הספריבס כל 15 דקות ומכסים שוב ברוטב.
בודקים האם הספריבס מוכנים.
הספריבס אמורים להיות נימוחים ומתפרקים מן העצם. אם הם עדיין לא מוכנים ממשיכים לאפות מספר דקות נוספות.
הערה: חשוב לשים לב להצטמצמות הרוטב. הרוטב אמור להיות סמיך אך יש להיזהר שלא ישרף. אם הרוטב מתחיל להראות סימנים של התחלת השרפות ב'צוות התבנית מוסיפים טיפה מים ומערבבים את הרוטב. חשוב לעבור עם הכף על שולי התבנית הפנימים ולגרד את הרוטב.
הערה: אם הספריבס עדיין לא התרככו אבל כבר שחומים מאוד ואתם חוששים שישרפו, בודקים את מצב הרוטב ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום.