סמוסה היא הגרסה ההודית לבורקס. מקורו של מאכל זה במאה ה-10 במרכז אסיה.
סמוסה הודית במילוי שרימפס
סמוסה הודית במילוי שרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בצקים מזרח מערב.
סמוסה הודית במילוי שרימפס
סמוסה הודית במילוי שרימפס
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח הודי
תגיות סמוסה, סמוסה הודית
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours
מנות 6
קלוריות 263 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לבצק הסמוסה:
- 2¼ כוסות קמח.
- 1 כפית מלח.
- ½ כפית סוכר.
- 5 כפות שמן.
- 5 כפות מים.
למילוי הסמוסה:
- 18 יחידות שרימפס טרי, מנוקה.
- 1 כוס שמן זית להשרייה.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 1 פלפל צ'ילי קצוץ.
- חופן עלי פטרוזליה קצוצים.
- ⅛ כפית מלח.
לויניגרט:
- 2 כפיות חומץ יין לבן.
- ¼ כוס מיץ אשכולית אדומה.
- ⅔ כוס שמן זית.
- ½ שן שום קצוצה.
- 1 כף שלוטס קצוצים.
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- 2 כפות עירית קצוצה.
ירקות שורש:
- סוגים שונים של ירקות שורש כולל סלרי וסלק חתוכים לגוליאנים.
אופן ההכנה
הכנת המילוי:
מערבבים את שמן הזית עם השום, הצ'ילי, הפטרוזיליה הקצוצה והמלח. משרים את השרימפס למשך שעה.
מוציאים את השרימפס מהמשרה. נותנים לעודפי השמן להתנקז קצת וקוצצים גס.
הכנת הסמוסה:
מעבדים כל החומרים למעט המים לבצק פירורים. מוסיפים מים לקבלת בצק יציב. לשים כ- 5 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומשהים כשעה.
מרדדים ליצירת עיגולים של כ 12 ס"מ. ממלאים בשרימפס. מרטיבים את השוליים ומקפלים לחצי עיגול. מטגנים בחום בינוני להזהבה.
הכנת הויניגרט:
מערבבים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת ומנערים.
הרכבת המנה:
מערבבים בקערה את ירקות השורש עם הויניגרט. מניחים עליהם את הסמוסה.