סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל

סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל

טעמה של אף נקניקיה תעשיתית לא יכול להתחרות בטעמה של נקניקיה שעשיתם בעצמכם.

סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל

סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.

סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל

סלסיצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן, אניס ו"חוטי" בצל

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות נקניקיות, נקניקית חזיר, סלסיצ'ה
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 days
זמן הכנה כולל 2 days 25 minutes
מנות 6
קלוריות 288 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לנקניקיות:

  • 1 ק"ג בשר ירך חזיר.
  • ½ ק"ג שומן חזיר (גב).
  • 20 גרם מלח גס או 16 גרם מלח שולחן.
  • 5 גרם  גרגרי כוסברה.
  • 5 גרם  גרגרי כוסברה.
  • 5 גרם צ'ילי גרוס.
  • 10 גרם  פלפל שחור.
  • 3 שיני שום כתושות.
  • 50 גרם פרמז'ן מגורר.
  • 180 מ"ל יין לבן (סוביניון בלאן).
  • 3 מטר מעיים של חזיר.

"חוטי" בצל מקורמל:

  • 2 בצלים גדולים.
  • 100 מ"ל מים.
  • 50 גרם חמאה.
  • ½ כפית מלח.
  • ½ כפית סוכר.
  • פלפל שחור טחון.

אופן ההכנה

הכנת הנקניקיה:

  1. טוחנים את הבשר במטחנת בשר טחינה גסה פעמיים. טוחנים את השומן טחינה גסה פעם אחת. מערבבים את הבשר והשומן. מפרידים את הכמות לשני חצאים. חצי אחד של תערובת השומן והבשר טוחנים גס פעם אחת ואת החצי השני טוחנים דק פעם אחת. חשוב שהטחינה תעשה ללא חום. לכן רצוי לקרר את ראש המטחנה בפריזר מייד פעם וכן אפשר לשים את השומן בפריזר לזמן מה לפני הטחינה.

  2. מערבבים את הבשר והשומן הטחונים עם התבלינים, המלח והפרמזן. מוסיפים את היין ולשים לקבלת עיסה אחידה. עושים בדיקת טעמים – עושים כדור קטנטן מהתערובת ושמים במיקרו ל 15 שניות וטועמים. מתקנים תיבול. שמים את התערובת לנוח במקרר לשעה.

  3. מכינים את המעיים – מעבירים זרם מים דרך המעיים לשטיפה ואחכ משאירים במים על מנת לשמור לח.

  4. קושרים את קצה המעיים, ממלאים את המעיים עם כל התערובת. ממלאים באופן אחיד ולא דחוס מידי. יוצרים נקניקיות בגודל הרצוי על ידי גלגול המעי בשתי נקודות. שמים את נקניקיות בתליה או על רשת במקרר למשך 3-2 ימים.

  5. מוציאים את הנקניקיות מראש מן ההמקרר כדי שיהיו בטמפרטורת החדר. צולים את הנקניקיות על מחבת בחום בינוני והופכים מספר פעמים. חשוב שלא יהיה חום גבוה מדי כדי שהנקניקיה לא תתפוצץ. במידה ונוצר כיס אויר בנקניקיה בעת הצליה אזי ניתן לחורר עם קיסם למניעת התפוצצות.

הכנת "חוטי" בצל מקורמל:

  1. חוצים את הבצל ופורסים כל חצי לפרוסות דקיקות כך שמתקבלים "חוטי" בצל.

  2. בסיר קטן שמים את המים, החמאה, הסוכר, המלח והבצל. מבשלים על אש נמוכה עד לאידוי רוב הנוזלים וממשיכים לבשל באש גבוהה יותר לקבלת שערות בצל שחומות מקורמלות. שומרים שלא ישרף.

  3. שומרים את "חוטי" הבצל בקופסה במקרר עד לשימוש.

אופן ההגשה:

  1. מגישים את הנקניקיה שלצידה "חוטי" הבצל המקורמלים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון