מסעדת פוד ארט של השף ירון קסטנבוים איננה כבר איתנו אבל המסעדה והמנה של הסלמון הכבוש בדבש ותבלינים בהחלט השאירו עלי רושם בלתי נשכח.
סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט
סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי.
סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט
סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח נורווגי
תגיות סלמון כבוש
זמן הכנה 12 hours 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנות 6
קלוריות 235 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1½ ק"ג פילה סלמון נקי מעור ועצמות.
- ½ כוס דבש.
- 1 כוס מלח גס.
- 2 כוסות שמיר קצוץ גס.
- 4 כפות מכל סוג – זרעי כוסברה, זרעי חרדל, זרעי שומר ופלפל שחור גרוס (קלויים במחבת יבשה עד שמתחילים להעלות ניחוח).
למטבל:
- 250 גרם קרם פרש.
- ¼ צרור עירית קצוצה.
- ביצי סלמון (אופציונלי).
אופן ההכנה
מברישים את הסלמון בדבש ומצפים במלח, שמיר ותערובת התבלינים משני הצדדים. מכסים בניילון נצמד ל 12 שעות במקרר.
מסירים את הניילון ומגרדים את ציפוי הכבישה.
פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם קרם פרש ומקשטים בביצי סלמון ועירית קצוצה.