סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

העולם נחלק לשני סוגים של אנשים. אלו שאוהבים תמרים צהובים ואלו שלא אוהבים תמרים צהובים.

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית.

אם אתם מחפשים ארוחה קלילה וטעימה ומרעננת לימות הקיץ החמים, סלט התמרים הצהובים המוגש עם גבינה ופרוסות בגט חמות הוא התשובה. 

הסלט מציע שילוב של טעמים מרעננים: מתיקות המושגת על ידי השימוש בתמרים, מליחות של הגבינות והחמיצות של העגבניות המיובשות. הכל מתחבר יחדיו לחגיגה אחת גדולה. 

מה זה תמר צהוב?

רבים נוטים לחשוב, ובטעות, כי התמר הצהוב הוא תמר שטרם הבשיל וטרם שינה את צבעו לצבע החום כהה המוכר של התמרים. האמת היא שזה לא נכון. 

תמר צהוב הוא זן של תמרים, שצבעם הוא צהוב בכל שלבי הגידול של הפרי גם כאשר הפרי הוא בשל.

טעמו של התמר הצהוב הטרי הוא טיפה עפוץ, ולכן רצוי להקפיא את התמרים למשך יום במקפיא ולהפשירם.  פעולת ההקפאה מרככת את התמרים טיפה, מעלימה את הטעם העפוץ והופכת את טעמם של התמרים ליותר מתקתק.

התמרים הצהובים נחשבים פירות בעלי תכונות תזונתיות מעולות. הם עשירים בנוגדני חמצון, סיבים תזונתיים ומינראלים כגון אשלגן, מגנזיום, וסידן.

גם טעים וגם בריא. מה עוד אפשר לבקש.

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סוג המנה סלטים
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות סלט, סלט תמרים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 186 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 750 גרם תמרים צהובים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור בזיליקום
  • צרור ארגולה
  • 150 גרם גבינת קשקבל
  • 5 שיני שום
  • 4 כפות חומץ בן יין
  • שמן זית
  • טימין
  • אורגנו
  • 1 בגט פרוס לפרוסות
  • 100 כרם עגבניות מיובשות בשמן

אופן ההכנה

  1. חותכים גס את עשבי התיבול ומעבירים לקערה.

  2. את השמן של העגבניות המיובשות יוצקים לסלט. פורסים לרצועות את העגבניות המיובשות ומוסיפים לסלט. מתבלים את הסלט בחומץ ושמן הזית ומתבלים.

  3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום השלמות. מטגנים את פרוסות הבגט ומעבירים אותן לנייר סופג. מתבלים את הפרוסות באורגנו, טימין ובזיליקום. מוסיפים את פרוסות הלחם לסלט.

  4. מגלענים את התמרים, חוצים כל תמר לשניים ומסדרים אותם בתבנית אפיה. מעל התמרים בוזקים שמן זית ומעט חומץ, מגררים מעל את הגבינות ומכניסים לתנור לחמש דקות.

  5. מפזרים את התמרים האפויים על הסלט ומגישים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

סלט חצילים אל'א רינה

סלט חצילים אל'א רינה

הסוד בהכנת סלט החצילים המופלא הזה הוא לשמור על החצילים חמים בתהליך הטחינה שלהם. עושים זאת על ידי השריית הקערה, שבה נמצא החציל, במים רותחים תוך כדי הטחינה. סלט חצילים אל'א רינה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על מתכוני חיים כהן. כלתי הרבה סלטי […]

סלט ערבי

סלט ערבי

סלט ירקות מפנק שנקצץ קטן קטן עם המון אהבה. נענע קצוצה שמוסיפה רעננות ושימוש בשמן זית איכותי וטחינה מעולה מבטיחים לכם מנה נפלאה. סלט ערבי סלט ערבי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. עם השנים הפך הסלט הערבי כאחד מסימניה של ארוחת הבוקר הישראלית. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון