מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא "סלט מקפרי", כלומר מהאי קפרי הסמוך לנאפולי, העיר הגדולה בחבל קמפניה.
סלט קפרזה
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.
סלט קפרזה היא מנה מאוד פשוטה להכנה.
סוד ההצלחה של המנה הוא השימוש בחומרי גלם משובחים: גבינת מוצרלה איכותית וטריה, שמן זית איכותי ועמוס טעמים, חומץ בלסמי מיושן, עגבניה ובזיליקום טריים.
כשפיצה מרגריטה הופכת לסלט
המרכיבים של סלט הקפרזה זהים למרכיבים הדרושים להכנה של פיצה מרגריטה. בנוסף צבעם מייצג את דגל איטליה (אדום לבן ירוק).
סלט קפרזה
סלט קפרזה
סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות סלט, סלט קפרזה, קפרזה
זמן הכנה 6 minutes
זמן בישול 3 minutes
זמן הכנה כולל 9 minutes
מנות 6
קלוריות 284 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 6 עגבניות אדומות בשלות
- 6 כדורי מוצרלה משובחת
- 1½ כפות שמן זית איכותי
- 1 כף חומץ בלסמי איכותי
- 1 צרור עלי בזיליקום קטנים
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים בעדינות רבה מאד את כל חומרי הרוטב (שמן, חומץ, מלח, פלפל שחור) – לא ליצור אמולסיה.
פורסים את העגבניות לפרוסות עבות. כל פרוסה פורסים שוב ל-4 רבעים.
פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות עבות. כל פרוסה פורסים שוב ל-4 רבעים.
מערבבים את העגבניות, המוצרלה וחומרי הרוטב בעדינות רבה. מסדרים את התערובת בצלוחיות אישיות ומוסיפים עלי בזיליקום טריים.