טעמו של סלט העלים מתבסס על שילוב הטעמים המרירים של העלים, המתיקות של האגסים בקרמל והחריפות של הגבינה הכחולה.
סלט עלים ירוקים עם גבינת רוקפור ואגסים מקורמלים
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אגסים ותפוחים.
מה יותר מרענן מסלט עלים ירוקים בשילוב של גבינת רוקפור ואגסים שעברו קירמול במחבת יוצר שילוב טעמים של מתוק, חמוץ, מריר וחריף שהופך את סלט הרוקפור למשהו מיוחד.
סלט עלים ירוקים עם גבינת רוקפור ואגסים מקורמלים
סלט עלים ירוקים עם גבינת רוקפור ואגסים מקורמלים
סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות סלט אגסים, סלט עלים
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 6 minutes
זמן הכנה כולל 21 minutes
מנות 6
קלוריות 198 kcal
חומרים
לסלט:
- 1 שקית מגוון חסות עדינות.
- 1 שקית לקט עלי בייבי.
- 1 מלפפון פרוס דק.
- 1 בצל אדום פרוס לעיגולים.
- ½ כוס עלי כוסברה קצוצים.
- 200 גרם גבינת רוקפור משובחת.
- ¼ כוס אגוזי מלך לקישוט.
- 1 לימון.
- ¼ כוס שמן זית.
- מלח ופלפל לפי טעם.
לאגסים המקורמלים:
- 20 גרם חמאה.
- 2 אגסים פרוסים דק.
- 1 כף סוכר חום.
אופן ההכנה
הכנת הסלט:
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בשמן זית ולימון ומלח ופלפל.
הכנת הרוטב:
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את האגסים בתוספת הסוכר כך שיתקרמלו וישחימו.
הרכבת המנה:
יוצקים את הרוטב על עלי הסלט. מגרדים בפומפיה גבינת רוקפור משובחת. מקשטים באגוזי מלך.
ניתן להגיש על טוסטונים.