אני אוהב מאוד לעבוד עם עדשים. זה חומר גלם נפלא. אפשר להכין מהם, סלטים, מרקים ותוספות נפלאות.
סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.
עדשים הם חומר גלם נפלא. אפשר להגיש אותם כתוספת לאוכל כדוגמת מ'גדרה, או כסלט קר או חם של עדשים.
בסלט הזה אנו משתמשים בעדשים ירוקים. אם מתחשק לכם אתם יכולים גם להחליף אותם בעדשים שחורות.
סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל
סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל
סוג המנה סלטים, תוספות
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות סלט עדשים, עדשים
זמן הכנה 12 hours 30 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 13 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 250 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 250 גרם עדשים ירוקות.
- 50 גרם חמאה.
- 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.
- 1 בצל חתוך לפרוסות.
- 100 גרם בייקון פרוס (ניתן להשתמש גם בתחליף שומני אחר).
- 300 מ"ל ציר עוף.
- 30 גרם זרעי חרדל.
- 2 כפיות חומץ בן יין לבן.
- 100 מ"ל שמן זית.
- 3 כפות פטרוזיליה.
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה
משרים את העדשים במים קרים ללילה ומסננים.
ממיסים את החמאה ומוסיפים את הירקות והבייקון ןמבשלים בעדינות עד שהירקות רכים אך לא שחומים. מוסיפים את העדשים וציר העוף לסיר. מכסים ומבשלים באיטיות כ- 40 דקות, או עד שהעדשים רכים. מתבלים במלח ופלפל.
שמים את התערובת במסננת לניקוז הנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.
שמים את זרעי החרדל בקערה גדולה, מערבלים תוך הוספת השמן, מלח ופלפל ולבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה. מוסיפים את החומץ ומוסיפים לעדשים החמים עם הירקות והבייקון.