אחד מן הסלטים המפורסמים ביותר של המטבח הרומני. כמה פשוט, ככה טעים.
סלט חצילים בחומץ
סלט חצילים בחומץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית.
סלט חצילים בחומץ
סלט חצילים בחומץ
סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות חציל בחומץ
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 2 days 15 minutes
זמן הכנה כולל 2 days 55 minutes
מנות 6
קלוריות 155 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 2 חצילים.
- 2 פלפלים אדומים.
- 1 פלפל ירוק.
- 1 גזר מגורר.
- 1 בצל פרוס לטבעות.
- גרגירי פלפל אנגלי.
- עלי דפנה.
- חומץ הדרים 5%.
- סוכר.
- מלח.
אופן ההכנה
פורסים את פרוסות החציל ומפזרים מלח גס להוצאת המרירות. מניחים להזיע כ 20 דקות ולבסוף שוטפים ומייבשים.
מטגנים את פרוסות חציל (בעובי של 0.3 סמ' ) ומספיגים על מגבת נייר.
מערבבים עם יתר הירקות כשהם קצוצים והגזר מגורר. מוסיפים תערובת מים וחומץ הדרים % 5 ביחס של 1 יחידה חומץ ו 3 יחידות מים. מוסיפים 1 כפית סוכר ו- 1 כפית מלח. מוסיפים עלי דפנה וגרגרי פלפל אנגלי ומכניסים למקרר ליומיים.