סלט של עלי אנדיב מרירים מוגש עם צדפות קוקי סאן ז'אק צרובות ותפוחי עץ מקורמלים.
סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק
סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטיליה בנורמנדי ובראטן.
סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק
סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק
חומרים
- 2 כפות סוכר.
- 2 כפות חמאה.
- 3 יחידות אנדיב.
- 2 תפוחי עץ גראנד סמית קצוצים לקוביות.
- מיץ מלימון.
- מלח.
- 20 קוקי סאן ז'אק.
- 100 מ"ל סיידר 6-5% אלכוהול.
- ½ כפית ג'ינג'ר טרי.
- 6 כפות שמנת מתוקה.
- 1 כפית קורנפלור.
- אגוז מוסקט מגורר.
- מעט עירית קצוצה.
אופן ההכנה
במחבת מקרמלים את הסוכר. מוסיפים את האנדיב ותפוחי העץ ומבשלים עד קבלת צבע צהוב. את האנדיב מוסיפים לקראת סיום קירמול התפוחים מאחר ונדרש לו מעט זמן להתקרמל. מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון וכן מוסיפים מלח ופלפל.
במחבת רחבה ממיסים את יתרת החמאה ומזהיבים לשתי דקות את הקוקי סאן ז'אק. מסדרים מעל האנדיב והתפוחים ושומרים בחום.
למחבת שבה הוזהבו הקוקי סאן ז'אק יוצקים את הסיידר ויתרת מיץ הלימון, מוסיפים ג'ינג'ר ומחזירים לאש לרתיחה קצרה. מנמיכים את האש, מוסיפים את השמנת המתוקה, הקורנפלור, האגוז מוסקט, טועמים ומתבלים. ממשיכים לבשל 6-5 דקות עד שמתקבל רוטב סמיך.
מחלקים את האנדיב המקורמל לצלחות ההגשה, מניחים מעל את מדליוני הקוקי סאן ז'אק, מעל הרוטב ומעל העירית.