סלטימבוקה, קופץ בפה באיטלקית, היא מנה שמורכבת מפרוסות שייטל שעליהן מניחים פרוסת פרשוטו, מוצרלה ומרווה ומגלגלים לגלילה. את הגלילה מבשלים ברוטב מבוסס על גראפה ודבש.
סלטימבוקה
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אביבית.
סלטימבוקה הוא מאכל הפופולרי בדרום שווייץ, איטליה, ספרד ויוון ונעשה מפרוסות בשר עגל דקיקות (במתכון זה אנו משתמשים בנתחי שייטל המצוינים למנה) שבתוכן מגלגלים פרוסות של פרושוטו, מוצרלה ומרווה.
את הפרוסות המגולגלות תופסים עם קיסם על מנת שלא יפתחו בבישול ומוציאים אותן לפני ההגשה.
את המנה אני מלווה עם שעועית ירוקה רחבה שמשתלבת נפלא עם המנה.
סלטימבוקה
סלטימבוקה
חומרים
לגלילות:
- 1½ ק"ג שייטל פרוס לפרוסות דקות ושטוחות.
- 250 גרם פרשוטו.
- 350 גרם גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות.
- קמח.
- 4 כפות חמאה.
- ¼ כוס שמן זית.
לרוטב:
- ½ כוס גראפה.
- ¼ כוס בלסמי איכותי.
- 4 כפות דבש.
- 2 כפות חמאה.
- מעט צ'ילי גרוס.
לשעועית:
- 500 גרם שעועית ירוקה רחבה.
- מלח להמלחת מי הבישול.
אופן ההכנה
הכנת הגלילות:
מניחים פרוסת שייטל על משטח עבודה. מניחים פרוסת פרשוטו על השייטל. מניחים פרוסת מוצרלה על פרוסת הפרשוטו. מגלגלים לגלילה ומכניסים בה קיסם כדי שלא תתפרק.
מחממים תנור על 125 מעלות.
מקמחים את הגלילה ומנערים את עודפי הקמח. מטגנים את הגלילה בבמחבת בשמן הזית והחמאה כשתי דקות עד שמזהיבה מכל הצדדים.
מעבירים את הגלילות המטוגנות לתבנית ואופים בין 10 ל- 15 דקות. מוציאים את הקיסם.
הכנת הרוטב:
מבשלים את כל חומרי הרוטב למעט החמאה בסיר על אש גדולה. כשכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי מסירים מן האש וטורפים פנימה את החמאה.
הכנת השעועית:
קוטמים את קצוות השעועית. חולטים את השעועית במים רותחים מומלחים קלות עד להתרככות. מסירים מן האש ומסננים את המים.
הרכבת המנה:
מניחים שתי גלילות במרכז הצלחת. מניחים שעועית בין הגלילות. יוצקים רוטב על המנה.