מסעדת קורדיליה של השף ניר צוק נסגרה בשנת 2016 אבל השאירה לי הרבה זכרונות טובים. אחת המנות האהובות עלי היתה הסינייה טחינה של חורף.
סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה
סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב של מסעדות ישראל – מסע קולינארי.
סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה
סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח גלילי, מטבח ערבי
תגיות סינייה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 355 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לסינייה:
- 1½ ק"ג בשר בקר וכבש טחונים.
- 2 בצלים קצוצים.
- צרור גדול פטרוזיליה.
- 1 – 2 כפות בהרט.
- 20 גרם חמאה.
- מלח ופלפל שחור.
לטחינה:
- ½ כוס טחינה.
- מים ומיץ לימון כהעדפתכם לטחינה דלילה יחסית.
- מלח.
להגשה:
- צנוברים קלויים.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה הבהרט, המלח והפלפל ולשים היטב.
משטחים את הבשר בתבנית משומנת. יוצקים את הטחינה על הבשר ומפזרים מעל קוביות חמאה.
אופים כ 20-15 דקות ומגישים עם צנוברים קלויים מעל.