נמאס לכם מהרוסטבייף המסורתי? זה הזמן לגוון עם סינטה לבנה בתיבול אסייתי.
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי
סינטה לבנה ברוטב הויסין על סלט פיקנטי
חומרים
לבשר:
- 1 ק"ג סינטה חזיר עם השומן.
- 1 כוס רוטב הויסין.
- 2 כפות סוכר חום.
- 4 שיני שום כתושות.
לסלט הפיקנטי:
- 1 צרור בצל ירוק פרוס דק.
- ½ כוס בוטנים קלויים קצוצים.
- 2 פלפלי צילי אדום קצוצים דק.
- ½ כוס עלי נענע קצוצים.
- מיץ משני לימונים.
- 1 כפית שמן שומשום.
- מעט מלח גס.
אופן ההכנה
הכנת הסינטה:
מערבבים את רוטב ההויסין עם הסוכר והשום. מורחים על הנתח ושמים בתבנית במקרר לקירור למשך לילה.
מוציאים מהמקרר שעתיים מראש לפני האפייה.
מחממים תנור במצב גריל ב 230 מעלות.
מורחים שוב את חלקו העליון של הנתח עם הרוטב שבתבנית. מניחים את הנתח על רשת וצולים בתנור רבע שעה. למי שאוהב בשר עשוי היטב יש להאריך את זמן האפיה ל-20 דקות.
מומלץ לשים מתחת לרשת תבנית עם קצת מים על מנת שתקלוט את הטפטופים.
מוציאים את הנתח מן התנור. ממתינים 10 דקות ופורסים לפרוסות בעובי של כסנטימטר .
בזמן ההמתנה לוקחים את הרוטב שנאגר בתבנית התחתונה ומעבירים למחבת. מצמצמים לרוטב סמיך.
הכנת הסלט הפיקנטי:
מערבבים את חומרי הסלט בקערה. יוצרים גבעה של סלט במרכז צלחת ועליה מניחים פרוסה של הסינטה עם מעט מן הרוטב המצומצם.