מה צריך יותר מסיגרים ממולאים בכבש, בתיבול ראס אל חנות בליווי של טחינה? האמת, עוד סיגר אחד או שניים.
סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה
סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.
שנות השמונים העליזות
עבורי סיגרים מתקשרים תמיד בראש לאולמות הארועים של שנות השמונים בהם הוגשו פלטות המטוגנים.
עושים תיקון
החלטתי לעשות לעצמי תיקון ולהכין סיגרים הפעם סיגרים כמו שצריך. בחרתי ללכת על כיוון מרוקאי ולהכין סיגרים של כבש בתיבול ראס אל חנות.
סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה
סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה
חומרים
לסיגרים:
- 25 עלי סיגר.
- מעט קמח מעורב עם מים להדבקת העלים.
למילוי:
- 25 עלי סיגר.
- 2 עלי דפנה.
- 2 ליטר מים.
- 750 גרם בשר טלה טחון.
- 2 בצלים פרוסים דק.
- 4 שיני שום קלופות.
- 2 צרורות כוסברה טריה.
- 1 פלפל צילי חריף.
- 3 כפות חומץ טבעי.
- 1 כף שטוחה ראס אל חנות.
- 1 כפית מלח.
- 1 כפית פלפל שחור.
- שמן לטיגון עמוק.
להגשה:
- טחינה איכותית - אני ממליץ על הר ברכה.
אופן ההכנה
יוצקים את המים לסיר בינוני ומוסיפים את עלי הדפנה. מחלקים את הבשר הטחון לשני כדורים בינוניים ומכניסים למים. מבשלים כ- 35 דקות על סף רתיחה.
בתום הבישול מוציאים את כדורי הבשר מן המים. מסננים וטוחנים עם יתר מרכיבי המילוי במעבד מזון. מניחים את התערובת במקרר להתקרר כליל.
מניחים עלה על משטח העבודה. מניחים כף של תערובת המילוי בקצה התחתון של עלה הסיגר. מקפלים את החלק של העלה הקרוב אלינו על המילוי. מועכים ומצמצמים את המילוי באמצעות משיכה של העלה הסיגר העליון אלינו תוך כדי גריפת המילוי. מקפלים את שני צידי העלה על המילוי, כאילו יוצרים מעין מעטפה. מורחים את העלה בדבק הקמח והמים שהכנו ומגלגלים את הסיגר עד לקצה. במידה ועלה הסיגר גדול מידי או ארוך מידי אפשר לחתוך חלק ממנו באמצעות סכין חד.
מקפיאים את הסיגרים המוכנים למשך 40 דקות לפחות.
בסיר קטן מחממים שמן עמוק לטיגון. מטגנים את הסיגרים להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מגישים עם טחינה איכותית בצד.