סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס

סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס

ואריאציה על מתכון הסול מרנייר מן המטבח הצרפתי.

סול מארנייר עם הליבוט ברוטב פטריות ושרימפס

סול מארנייר עם הליבוט ברוטב פטריות ושרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטילה בנורמנדי ובראטן.

סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס

סול מרינייר עם הליבוט ברוטב פיטריות ושרימפס

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות דג סול, סול, סול מרנייר
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 נתחי הליבוט טרי.
  • 500 גרם שרימפס טריים או קפואים גדולים ככל האפשר.
  • 500 גרם יין לבן יבש.
  • 10 בצלי שאלוט קצוצים דק.
  • 30 גרם חמאה ללא מלח.
  • 200 גרם  פטריות שמפיניון חתוכות.
  • 1 לימון.
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%.
  • 500 גרם מולים.
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

  1. טובלים כל נתח דג בקמח, מלח ופלפל. שומרים בניילון נצמד ללילה.

  2. בסיר רחב מרתיחים את היין וחלק מהבצל במשך חמש דקות. מוסיפים את הצדפות, מכסים ומבשלים 3-2 דקות שומרים את בשר הצדפות והרוטב בנפרד.

  3. מטגנים את הדג בשמן כשתי דקות מכל צד, מוסיפים את הרוטב בו התבשלו הצדפות ואת השמנת ומבשלים כחמש דקות באש נמוכה עד שהדג מוכן והתערובת סמיכה.

  4. מטגנים בנפרד בשמן זית את השרימפס ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הצדפות לטיגון קצר ולאחר מכן מערבבים עם השרימפס המטוגנים. את השרימפס והצדפות מוסיפים לדג המכוסה בתערובת הסמיכה. מכסים בפטרוזיליה קצוצה.

  5. ניתן גם להכניס לתבנית אפיה את הדג עם התערובת הסמיכה ל 12 דקות בדיוק ולאחר מכן להוסיף את השרימפס והצדפות והפטרוזיליה. (זו השיטה בה אני השתמשתי)


Related Posts

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי. שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה. שילוב של שרימפס ותפוחי אדמה אולי לא יהיה השילוב הראשון שתחשבו עליו, אבל השילוב הוא מדהים. תפוח […]

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס מצופה בבלילה מתובלת; שמטוגנת לפריכות מושלמת ומוגש שלצידו רוטב יוגורט וכמון. מנה נפלאה לאירוח או כנשנוש לצדו של אלכוהול. שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה. יש הרבה גרסאות לשרימפס מטוגן מצופה בבלילה: שרימפס בבלילת בירה, שרימפס בטמפורה וכדומה. טעמים […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון