מה יכול להיות יותר טוב מנקניקיית בקר תוצרת בית ברוטב יין אדום מצומצם? שתי נקניקיות!
נקניקיות ברוטב יין וזעפרן בליווי יורקשייר פודינג
נקניקיות ברוטב יין וזעפרן בליווי יורקשייר פודינג – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בוטיק.
נקניקיות ברוטב יין וזעפרן בליווי יורקשייר פודינג
נקניקיות ברוטב יין וזעפרן בליווי יורקשייר פודינג
חומרים
לנקניקיות:
- 300 גרם בשר כתף טחון.
- 200 גרם שומן בקר טחון.
- 300 גרם קוביות חציל מקולף מטוגנות.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- מעי או שרוול סינטטי .
לרוטב:
- 1 ליטר ציר בקר מוכן.
- 1 ליטר יין אדום יבש ובעל גוף מלא.
- 2 – 3 עגבניות מיובשות.
- 1 קורט חוטי זעפרן.
- 200 גרם חמאה.
לפודינג:
- 1 כוס קמח.
- 2 כפיות סוכר
- ½ כפית מלח.
- ½ כפית אבקת אפיה
- ¼ כפית אבקת סודה לשתיה.
- ¾ כוס רוויון.
- ¼ כוס חלב.
- 1 ביצה גדולה מופרדת לחלמון וחלבון.
- 2 כפות חמאה מומסת.
לעיטור:
- 1 ק"ג שעועית סינית ירוקה.
- 200 גרם חמאה.
אופן ההכנה
הכנת הנקניקיה:
מערבבים את הבשר, קוביות החצילים והשומן. מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם. ממלאים כ-100 גרם תערובת לכל נקניקיה. סוגרים את קצוות הנקניקייה בסיבוב (בסגנון סוכרייה) ומשאירים עם באורך של 5-3 ס"מ מכל צד. יש להקפיד להוציא את כל בועות האוויר מהנקניקייה כדי למנוע התבקעות באפייה. צולים תחת הגריל ב°200 בלבד (חום גבוה מדי יגרום להתפוצצות הנקניקייה) כ-3 דקות מכל צד.
הכנת הרוטב:
מערבבים את ציר הבקר והיין עם העגבניות המיובשות ומצמצמים לרבע הכמות (כ-500 מ"ל) בבישול על אש נמוכה. מוסיפים את הזעפרן מבשלים כ-10 דקות נוספות. מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב מהיר במטרפה.
הכנת היורקשיר פודינג:
מערבבים את החומרים היבשים בכלי נפרד. מערבבים את הרוויון והחלב וטורפים פנימה את החלבון. מערבבים היטב את החלמון עם חמאה וערבבים את התערובת לתערובת השל הרוויון והחלב. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים רק עד שמתאחד- לא לעבד יותר מדי.
יש להכין את הפנקייקס סמוך להגשה. מחממים תנור ל°180. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת של יורקשייר פודינג (תבנית מאפין). כל שקע עד חצי הגובה. אופים כעשרים דקות עד לאפיית מרכז הפנקייק. מוציאים מייד מהתבנית ומגשים.
הכנת השעועית:
חולטים את השעועית הסינית ל 2 – 3 דקות במים רותחים מומלחים קלות. מעבירים לכלי עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים.
לפני ההגשה מקפיצים קלות בחמאה.
הרכבת המנה:
על צלחת מציבים פנקייק חתוך לשניים, שעועית סינית, ונקניקיה. יוצקים רוטב חם על הפנקייק (לאפשר ספיגת הרוטב בתוכו) ועל שאר המרכיבים.