בקהיר הטמפרטורות לפעמים נושקות לחמישים מעלות. חום שממש קשה לסבול. ואז אתם לוגמים שרבט לוז - משקה שקדים קר, מתוק וצונן עם נגיעה קלה של מי ורדים. ופתאום החום כבר אינו כל כך נורא.
שרבט לוז – משקה שקדים
שרבט לוז – משקה שקדים – המנה הוגשה כחלק מהארוחה המצרית.
חלב שקדים טרי
עוד הרבה לפני שמהפכת הבריאות הגיעה לארצנו והפכה את חלב השקדים לנפוץ, המצרים כבד גילו את תכונותיו המופלאות של חלב השקדים.
משקה השקדים, שלו קוראים המצרים שרבט לוז – מוכן על ידי בישול קצר וסחיטה של חלב השקדים מן השקדים.
מתוק לו מתוק
את חלב השקדים אנחנו ממתיקים במי סוכר ומתבלים במי ורדים.
שרבט לוז - משקה שקדים
שרבט לוז - משקה שקדים
סוג המנה משקאות
סוג המטבח המטבח המצרי
תגיות חלב שקדים, משקה שקדים, שרבט לוז
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנות 6
קלוריות 333 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ ק"ג שקדים לא קלויים
- סוכר לפי טעם
- מי ורדים לפי טעם
- מים
אופן ההכנה
בסיר מביאים מים לרתיחה.
משרים את השקדים במים רותחים ל-10 דקות. שופכים את המים ומקלפים את השקדים.
מרסקים את השקדים במעבד מזון.
מרתיחים את השקדים המרוסקים ב-3 כוסות מים ומבשלים כ-5 דקות. מסננים דרך בד וסוחטים את שארית הנוזל מן העיסה. מדללים במים וממתיקים לפי הטעם. מוסיפים תמצית מי ורדים לפי טעם.
מגישים קר.