שילוב הטעמים של הפירות היבשים, התבלינים ומלית הבשר יוצר הרמוניה נפלאה של טעמים.
משמשים ושזיפים ממולאים
משמשים ושזיפים ממולאים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.
משמשים ושזיפים ממולאים
משמשים ושזיפים ממולאים
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות משמשים ממולאים, שזיפים ממולאים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 15 minutes
מנות 6
קלוריות 357 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
למצע:
- בצל גדול פרוס דק.
- 3 – 4 עלי דפנה.
- 1 כף סוכר חום.
- ¼ קינמון טחון.
- שורש זנגביל קלוף וחתוך לקוביות, קטנטנות.
לקציצות:
- 750 גרם בשר בקר טחון.
- בצל קטן טחון/קצוץ דק מאוד.
- תפוח אדמה טחון או מגורר.
- 1 ביצה.
- 1 כפית שטוחה תערובת תבלינים לקציצות.
- 1 כפית שטוחה זנגביל טחון.
- 1 שן שום קצוצה דק.
לפירות היבשים:
- ½ ק"ג שזיפים מיובשים מגולענים.
- ¼ ק"ג משמש מיובש.
- קמצוץ זעפרן במעט מים חמים.
- ½ כוס שמן תירס.
- פלפל שחור.
- ¼ כפית קינמון.
- מלח.
- ¾ כוס מים.
לנוק אאוט:
- 150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס.
- 2 כפות דבש.
- מיץ מלימון אחד.
אופן ההכנה
מצע:
מניחים בצל פרוס בסיר עם מעט מים (3-2 כפות), סוכר חום וכרבע כפית קינמון ומאדים על אש קטנה עד שמגיע למרקם ריבה ומשחים.מוסיפים זנגביל קצוץ ומערבבים מספר שניות.
קציצות:
מערבבים את הבשר הטחון עם תערובת התבלינים, הזנגביל הטחון, שום, ביצה, תפוח אדמה ובצל. שוטפים היטב את השזיפים והמשמשים ומשרים דקות ספורות במים.
מגלענים בעדינות. מרחיבים בעדינות בעזרת אצבע את חלל הפרי וממלאים בתערובת הבשר.מניחים בצורה צפופה על הבצל המבושל.
מערבבים בקערית את השמן, מים, פלפל, מעט קינמון, מלח והזעפרן ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מכוסה למחצה עד שהנוזל מסמיך- כ 30-20 דקות.
נוק אאוט:
מפזרים מעל אגוזים קצוצים. מערבבים לימון ודבש, מבשלים דקה שתיים ומניחים להתקרר.