אם יש משהו שמסמל עבורי הליכה למסעדה סינית זה מרק התירס שהייתי מזמין בתחילתה של כל ארוחה. מרק מלוח עם נגיעות קסומות של מתקתקות שמעניק התירס למרק והבישום העדין של שורש הג'ינג'ר.
מרק תירס סיני עם עוף
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סין הקלאסית.
ישראל אהרוני
אם יש מישהו שאחראי לפופולאריות של מרק התירס הסיני הוא ללא ספק ישראל אהרוני שהביא לנו את תרבות המטבח הסיני לישראל.
את מרק התירס הכרתי לראשונה במסעדה של אהרוני. המרק הפך להיות טעם ילדות ומאז אני אוהב להכין אותו מידי פעם.
מרק תירס סיני עם עוף
מרק תירס סיני עם עוף
חומרים
חומרים לציר עוף בסגנון סיני:
- 1½ - 2 ק"ג עצמות עוף כולל גרונות, חזה וגב.
- 3 סנטימטר שורש ג'ינג'ר פרוס לפרוסות
- 2 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות גסות
- מעט פלפל אדום חריף (אופציונאלי)
חומרים למרק:
- 5 כוסות ציר עוף סיני
- 1 כוס גרגירי תירס
- 3 חזות עוף חתוכים לרצועות
- 18 יחידות תירס גמדי
- 3 סנטימטר ג'ינג'ר קלוף וקצוץ למקלות דקיקים.
- 3 כפות רוטב סויה קלה
- מספר טיפות רוטב צ'ילי
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת ציר העוף בסגנון סיני:
שוטפים את עצמות העוף במים קרים. שוברים את עצמות העוף וקוצצים לחתיכות של כ- 10 ס"מ (על מנת למצות את הטעם).
מועכים את פיסות הבצל הירוק והג'ינגר (על מנת למצות את הטעם).
שמים את העצמות בסיר גדול מאד כך שגובה העצמות יגיע עד לא יותר מחצי גובה הסיר ומכסים במים עד גובה של כ- 3 ס"מ מתחת למכסה.
מחממים למצב של כמעט רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות.
מקפים את השומן שצף עד אשר הנוזל צלול.
מוסיפים את הג'ינג'ר, הבצל הירוק והפלפל. מבשלים כ- 3 שעות על אש נמוכה (בעבוע מתון) עד שגובה המרק יורד בחצי. מכבים וממתינים כ-30 דקות.
מסננים את המרק דרך בד סינון לקבלת הציר.
הכנת המרק:
מערבבים במעבד מזון את גרגירי התירס עם ¾ כוס ציר עוף סיני עד לקבלת עיסה חלקה. מסננים את התערובת דרך מסננת דקה תוך מעיכת העיסה ביסודיות דרך המסננת בעזרת כפית.
בסיר מרק מערבבים את שאר ציר העוף, עם רצועות העוף ועם תערובת התירס שעברה סינון. מחממים מעט ומוסיפים את התירס הגמדי. מבשלים כ- 20-15 דקות.
מוסיפים את הג'ינגר ורוטב הסויה ומבשלים עוד כ-10 דקות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי. מתבלים בפלפל ומלח לפי הצורך.