מרק השעועית השחורה מאוד נפוץ בדרום אמריקה. הצבע שלו שחור מבריק, הוא קרמי וסמיך ובעל טעמים עמוקים חרפרפים.
מרק שעועית שחורה ודלעת
מרק שעועית שחורה ודלעת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית.
מרק שעועית שחורה ודלעת
מרק שעועית שחורה ודלעת
חומרים
לשעועית:
- 3 ליטר ציר עוף או מרק עוף.
- 4 כוסות שעועית שחורה שהושרתה למשך לילה, שטופה ומסוננת.
- 1 כוס רום.
- 200 גרם צוריסו או קבנוס או כל נקניק מעושן אחר חתוך לקוביות קטנות.
- 3 שיני שום קצוצות.
- מיץ משני ליים.
- 2 כפות שמן זית.
- פלפל חריף קצוץ.
- 1 בצל קצוץ.
- 1 פלפל אדום קצוץ.
- 3 גבעולי סלרי קצוצים.
- 2 כפות כמון.
- 2 עלי דפנה.
לדלעת:
- 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות.
- 2 כפות שמן זית.
- 2 כפות סוכר.
- 1 כפית מלח.
- 2 כפיות פלפל שחור טחון.
אופן ההכנה
הכנת הדלעת:
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מערבבים היטב את 2 כפות שמן הזית, הסוכר, המלח, הפלפל והדלעת ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים עד שהדלעת רכה כ- 30 עד 40 דקות.
הכנת מרק השעועית:
מחממים את השמן בסיר מרק, מוסיפים את הצ'וריסו ומטגנים כ- 2 דקות.
מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומאדים כדקה. מוסיפים את הבצל, הפלפל האדום והסלרי ומטגנים תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להשחים, כשמונה דקות.
מסיפים את הכמון, עלי הדפנה והרום ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
מוציאים מהסיר 2 כוסות שעועית (מבושלת) ומעט נוזלים. מעבירים לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים את המחית לסיר ומבשלים כ-30 דקות נוספות להסמכת המרק.
מוסיפים את השעועית וציר העוף ומביאים לרתיחה. מסלקים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה עד שהשעועית רכה, כשעה עד שעה וחצי.
מוסיפים את הדלעת לסיר, מתקנים תיבול ומגישים.