מרק שומר ואוזו

מרק שומר ואוזו

מרק שכולו חגיגה של טעמי אניס עדינים.

מרק שומר ואוזו

מרק שומר ואוזו – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול.

מרק שומר ואוזו

מרק שומר ואוזו

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות אוזו, מרק שומר, שומר
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 ק"ג שומר.
  • 2 כפות שמן זית.
  • מלח ופלפל שחור.
  • ½ ק"ג תפוחי אדמה.
  • 6 כוסות ציר ירקות.
  • 2 כוכבי אניס.
  • 1 עלה דפנה.
  • 1 כפית גרגירי פלפל.
  • 2 כפות אוזו.
  • עירית קצוצה לעיטור.

אופן ההכנה

  1. מסירים מן השומר את הגלדים החיצוניים. קוטמים את הראש והתחתית ושטפים היטב. חותכים לפרוסות ומניחים בסיר בינוני. מוסיפים את שמן הזית וזורים מעט מלח. מטגנים על אש גבוהה עד שהשומר מזהיב ומתרכך קצת.

  2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים לשומר עם ציר העוף ומביאים לרתיחה.

  3. יוצרים בוקה גרני – עוטפים בגאזה את האניס, עלה הדפנה, וגרגירי הפלפל. מכניסים את הבוקה גרני למרק ומבשלים למשך 20 דקות נוספות או עד אשר הירקות רכים מאוד.

  4. מסירים מן האש ומצננים מעט. מסלקים את הבוקה גרני וטוחנים את המרק בבלנדר או על ידי בלנדר מוט. בודקים תיבול, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה מחדש. כשהמרק רותח מוסיפים את האוזו ומבשלים עוד דקה או שתיים.

אופן ההגשה:

  1. יוצקים את המרק לקערות ומקשטים עם עירית קצוצה.


Related Posts

מרק שעועית יווני

מרק שעועית יווני

מרק שעועית וירקות מנחם ומחמם ביום חורף קר יכול בקלות להחליף בכיף ארוחה שלמה. מרק שעועית יווני המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית. מרק הפסולדה – מרק שעועית יווני – הוא אחד מן המנות המפורסמות והמוכרות של המטבח היווני ומקורו באזור חבל מקדוניה. לעיתים מוגדר […]

מרק טוסט

מרק טוסט

אכלתם פעם מרק שמכינים מטוסט? מרק נפלא עם טוויסט משגע. לציר העוף והירקות מוסיפים טוסט שרוף שמעניק למרק טעמים נעימים של עישון, ובנוסף מסמיך את המרק. מרק טוסט מרק טוסט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר. מרק טוסט חזרה לרשימת המתכונים עזרו […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון