על מנת להוסיף למרק טעם מעושן אנחנו מוסיפים לו פרוסות של נקניק קבנוס.
מרק רומני עם נקניק קבנוס
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית.
מרק שעועית מן המטבח הרומני. מרק סמיך ועשיר עם טעמים מעושנים המושגים בזכות התוספת של נקניק הקבנוס.
מרק רומני עם נקניק קבנוס
מרק רומני עם נקניק קבנוס
חומרים
- 5 כוסות שעועית לבנה רגילה (לא גדולה).
- 3 בצלים.
- 2 גזרים גדולים.
- 1 שורש פטרוזיליה.
- ½ שורש סלרי.
- 1 פלפל ירוק.
- 4 כפות שמן.
- 250 גרם נקניק קבנוס משובח טחון דק עדין טעם (רצוי קבנוס לא כשר, לקנות במעדניות).
- 1 עלה דפנה.
- 1 כפית אורגנו.
- 1 קופסה רכז עגבניות.
- 3½ ליטר ציר ירקות.
אופן ההכנה
משרים את השעועית במים ללילה.
מסננים את השעועית, שוטפים, ושמים בסיר גדול. מוסיפים מים עד כיסוי ומחממים על אש בינונית עד רתיחה של מס' דקות.לאחר מכן שוטפים ושמים מים קרים ומרתיחים עד התרככות השעועית (שעתיים, אך ניתן לבשל גם בסיר לחץ תוך 20 דקות).
חותכים את כל הירקות לחתיכות קטנות-בינוניות. מחממים בסיר שמן (לא חייב זית) ומוסיפים את הקבנוס למספר דקות, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד הזהבה. מוספים את כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ואורגנו.
לאחר התרככות הירקות מוסיפים אליהם את השעועית יחד עם מי הבישול שלה ואת ציר הירקות ומבשלים כ- 45 דקות על אש בינונית. מוהלים את רסק העגבניות במים ויוצקים למרק ומבשלים עוד כחצי שעה ומגישים.