את מרק קרם הערמונים טעמתי במסעת אדמונד והוא השאיר עלי רושם אדיר. מרק קרמי וסמיך של ערמונים.
מרק קרם ערמונים – מסעדת אדמונד
מרק קרם ערמונים – מסעדת אדמונד – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי.
מרק קרם ערמונים – מסעדת אדמונד
מרק קרם ערמונים – מסעדת אדמונד
סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מסעדת ארמונד, מרק ערמונים, ערמונים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 306 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 כף עלי טימין.
- 50 גרם חמאה.
- 2 גזרים קלופים ופרוסים.
- 1 צל קצוץ.
- 2 גבעולי סלרי פרוסים.
- 1 כרישה פרוסה.
- 100 גרם חזה אווז מעושן (משובח בבקשה – זה יעשה את ההבדל). חתוך לקוביות קטנות.
- 1½ כפות רסק עגבניות.
- 1 חבילת ערמונים קלופים בואקום (כ 250 גר').
- 1 ליטר מרק עוף צח.
- 375 מ"ל שמנת מתוקה.
- מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה
מטגנים את קוביות חזה האווז במחבת יבשה עד שהן פריכות.
מאדים בחמאה את הגזר, הבצל, הסלרי והכרישה כ-5 דקות. מוסיפים את חזה האווז, רסק העגבניות והערמונים (לשמור שני ערמונים בצד) וממשיכים לאדות עוד כדקה.
מוסיפים את מרק העוף, ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
מרסקים למחית חלקה מאוד (המהדרין מסננים) מוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה, מתקנים תיבול.
מגישים עם ערמונים קצוצים מעל (אלו ששמרנו מקודם).