מרק עגבניות חמצמץ בסגנון איטלקי מוגש עם קרוטונים.
מרק עגבניות חמצמץ
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.
השם של המנה קצת חוטא לה ועלול לעורר קונטציות שליליות סביב המילה חמצמץ.
הרשו לי להרגיע אתכם.
החמצמצות של המרק מגיעה מן החמיצות הטבעית של העגבניות וכן השימוש בגרידת לימון שמעניקה למרק ניחוח לימוני מרענן.
מרק עגבניות חמצמץ
מרק עגבניות חמצמץ
סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מרק חמצמץ, מרק עגבניות
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 286 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 2 ק"ג עגבניות בשלות (או 2 קופסאות 800 גרם כ"א של עגבניות קלופות – טל).
- 4 כוסות מיץ עגבניות טבעי (מיץ טל בקרטון).
- 6 גבעולי בזיליקום (עלים).
- ⅔ כוס שמן זית.
- 2 כפיות פלפל ירוק גרוס.
- מלח.
- 2 כפות סוכר. ז
- 8 כפות שמנת מתוקה 38%.
- 3 כפות קליפת לימון מגוררת.
- 8 כפות עירית קצוצה דק.
לקרוטונים:
- 1 בגט טרי פרוס לעובי 1 ס"מ.
- ⅓ כוס שמן.
- 2 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה
הכנת המרק:
מרסקים את העגבניות הקלופות למחית ושמים בסיר מרק. מוסיפים את מיץ העגבניות, עלי הבזיליקום הקצוצים, השמן, הפלפל הירוק, הסוכר ומלח. מרתיחים ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה. מכבים האש ומוסיפים את השמנת.
הכנת הקרוטונים:
מורחים את פרוסות הבגט משני הצדדים בתערובת השמן והשום וצולים משני הצדדים בגריל או על מחבת גריל.
אופן ההגשה:
מוזגים לקערות אישיות ומוסיפים פרוסות קרוטונים. מפזרים מעל את גרדת הלימון והעירית הקצוצה. מקשטים ב"פסי" שמנת ומגישים חם.