כוסברה היא ירק או שאוהבים אותו או שונאים אותו. אין באמצע. ולמרות האמור, אם תבדקו טוב טוב תגלו שיש הרבה מאוד מנות שמחביאות בהן כוסברה, ששונאי הכוסברה אוכלים ולא יודעים שיש בהן כוסברה כדוגמת פלאפל וכדומה.
מרק כוסברה
מרק כוסברה – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף.
מרק הכוסברה מאוד מפתיע בטעמו מאחר והוא מכיל ירקות כמו בטטה ופלפל ירוק שמעשירים את טעמו של המרק והופכים אותו לחגיגה לכל אוהבי הכוסברה.
מרק כוסברה
מרק כוסברה
סוג המנה מרקים
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות כוסברה, מרק כוסברה
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 200 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ כוס שמן זית
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
- 1 גסר בינוני מגורר
- ½ פלפל ירוק חתוך לקוביות
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
- 4 שיני שום כתושות
- 1 ליטר מים
- 1 צרור עלי כוסברה
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
בסיר מרק מטגנים עם שמן הזית את הבצל, הגזר, והפלפל הירוק עד אשר הבצל מזהיב.
מוסיפים לסיר את הבטטה, הגזר, שיני השום והמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את הכוסברה ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
מרסקים את תוכן הסיר עם בלנדר (מקל בראון) ומתבלים עם פלפל ומלח לפי הטעם.
ממשיכים לבשל עוד כ- 7-5 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב מידי פעם ומורידים מהאש.
אופן ההגשה:
מוזגים לקערת מרק ומקשטים עם "נקודות" שמן זית ומעט עלי כוסברה קצוצים.