אכלתם פעם מרק שמכינים מטוסט? מרק נפלא עם טוויסט משגע. לציר העוף והירקות מוסיפים טוסט שרוף שמעניק למרק טעמים נעימים של עישון, ובנוסף מסמיך את המרק.
מרק טוסט
מרק טוסט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר.
מרק טוסט
מרק טוסט
חומרים
חומרים למרק:
- 75 גרם ביקון.
- 750 מ"ל ציר עוף או ציר בקר.
- 225 גרם לחם מחמצת פרוס ל 4 פרוסות.
- 1½ כוסות חלב חם.
- 1½ כפות חרדל דיז'ון.
- 1½ כפות נוזל הכבישה של קופסת שימורים של מלפפונים בחומץ.
- מלח ים איכותי.
- פלפל שחור טחון טרי.
- 75 גרם חמאה.
עיטור טוסט:
- 6 פרוסות דקות לחם כפרי.
- שמן זית.
אופן ההכנה
הכנת עיטור הטוסט:
חותכים כל פרוסה למרובע של 3 סנטימטר על 3 סנטימטר. מורחים כל מרובע בשמן זית. שמים בתבנית על נייר אפיה וקולים ב- 180 מעלות עד להשחמה.
הכנת המרק:
חותכים את הבייקון לחתיכות קטנות. שמים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכל השומן נמס והבייקון מבושל. חשוב שלא לבשל את הביקון יותר מידי שלא יהיה פריך.
בסיר נוסף מביאים את הציר לרתיחה. כשהציר רותח שופכים אותו לסיר שבו נמצא הביקון. מסירים מן האש, מכסים ומניחים בצד ל- 20 דקות.
בזמן ההמתנה כשהציר נח קולים את הטוסט עד שהוא נשרף קלות בקצוות. שוברים את הטוסטים לחתיכות ומכניסים לציר. ממתינים 10 דקות.
מוסיפים את חלב החם, מי הכבישה של החמוצים והחרדל לסיר. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים למרקם חלק. מחזירים לסיר ומחממים את המרק על אש קטנה. חשוב לקרצף היטב את תחתית הסיר למניעת הדבקות של המרק לתחתית. כשהמרק חם טורפים לתוכו את החמאה. בודקים תיבול, מקשטים בטוסט ומגישים.