מרק וישיסואז הוא אחד מן הקלאסיקות של המטבח הצרפתי. מרק כרישה, תפוחי אדמה וציר עוף שמוגש קר.
מרק וישיסואז
מרק וישיסואז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית.
מרק וישיסואז
מרק וישיסואז
סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מרק, מרק וישואז
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 265 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1½ קופסאות שימורי גרעיני תירס מתוקים.
- 1½ כוסות כרישה קצוצה.
- 1½ כוסות תפוחי אדמה קצוצים לקוביות קטנות.
- 1½ כוסות בצל קצוץ לקוביות קטנות.
- ¾ כוס גבעולי סלרי קצוצים.
- 3 כוסות ציר עוף.
- שמן זית
- 1 כף כמון.
- ⅛ כפית פלפל לבן.
- 1¼ כוסות יוגורט עיזים.
- מלח לפי טעם.
- עירית קצוצה לעיטור המנה.
אופן ההכנה
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר. מוסיפים את הכמון ומערבבים כדקה. מוסיפים את התירס, הכרישה, הבצל והסלרי. מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-7 דקות, עד שהירקות מתרככים קצת. מוסיפים את המים וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות.
מעבירים את המרק בעודו חם לבלנדר ומעבדים למחית חלקה לגמרי. מסננים במסננת דקה ומניחים להתקרר. לאחר שהמרק התקרר מוסיפים את היוגורט ומתקנים את התיבול.
המרק אמור להיות מוגש קר.
מקשטים בטיפות שמן זית עדין ובעירית קצוצה ומגישים.