מרק דגים ופירות ים שמקורו בעיר מרסי שבצרפת. מרק עשיר בטעמי ים ותבלינים.
מרק בויאבז מסונן
מרק בויאבז מסונן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות ים.
מרק בויאבז מסונן
מרק בויאבז מסונן
חומרים
- 1½ ק"ג דגי ים טריים (לוקוס, פרידה, מוסר, שד הים וכו') נקיים ומפולטים עם האדרות.
- 2 סרטנים כחולים טריים נקיים וחצויים.
- ½ ק"ג שרימפס קריסטל טריים נקיים (לשמור את הראשים).
- ½ ק"ג קלמארי מנוקה.
- ½ ק"ג מולים.
- שמן זית לטיגון.
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות.
- 4 גבעולי סלרי אמריקאי נקי חתוכים לקוביות.
- 3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים.
- חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (תימין, אורגנו, רוזמרין).
- ½ גרם זעפרן.
- 5 שיני שום שלמות קלופות.
- 4 גרגירי פלפל אנגלי.
- 2 עלי דפנה.
- 1 כף זרעי שומר (או שומר טרי בעונה).
- 10 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים.
- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
- מלח ופלפל לבן.
- פסטיס או אלכוהול אניס.
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים בצל, שום, סלרי וגזר עד להזהבה. מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים, חוץ ממלח ופלפל לבן, ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים את אדרות הדגים הגדולים (את הדגים הקטנים מוסיפים בשלמותם), את שריוני הסרטנים ללא הבשר, ראשי שרימפס, עגבניות ותפוחי אדמה. מוסיפים מים בכמות גדולה פי שלושה מנפח המוצקים ומביאים לרתיחה ללא מכסה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה, תוך כדי בעבוע עדין. מדי פעם מסירים קצף.
מסירים את המרק מהאש. מרסקים בבלנדר מוט. מסננים דרך מסננת רשת (כדי להיפטר מן העצמות). מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
מחזירים לרתיחה ומוסיפים קלמארי, מולים, שרימפס, את בשר הסרטנים ואת נתחי פילה הדגים. מבשלים 2 דקות,טוחנים ומסננים היטב מוזגים מעט פסטיס ומחלקים לצלחות עמוקות.