מרק שעשוי מבוטנים, איך זה אפשרי? אז תתפלאו מדובר במרק פשוט נפלא.
מרק בוטנים
מרק בוטנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה.
ציר ירקות ובוטנים
בסיסו של מרק הבוטנים הוא ציר ירקות שורש"בצל, סלרי וגזר. הירקות מבושלים בנוזל ונטחנים לאחר מכן ליצירת ציר ירקות סמיך.
חמאת בוטנים
לאחר הכנת הציר מוסיפים אליו חמאת בוטנים לא ממותקת. מאחר וחמאת הבוטנים מסמיכה מאוד את המרק. אנחנו פותחים אותו עם חלב ושמנת מתוקה.
מרק בוטנים
מרק בוטנים
סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות מרק, מרק בוטנים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 398 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 3 גזרים.
- 1 בצל.
- 2 גבעולי סלרי.
- 2 כוסות מים.
- ½ כוס חמאת בוטנים.
- 1 כוס חלב.
- 1 כוס שמנת מתוקה.
- 1 כפית מלח.
- בוטנים קצוצים לקישוט.
- עירית קצוצה לקישוט.
אופן ההכנה
חותכים את הגזר, הבצל והסלרי לפרוסות קטנות ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו. מרסקים את הירקות בבלנדר או עם בלנדר מוט.
ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מנוזלי בישול הירקות. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת), ומביאים לידי רתיחה בזהירות כדי שהחלב לא יגרום לגלישה.
מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת. לא להביא לרתיחה!
מחממים עוד דקה שתיים, מקשטים עם הבוטנים הקצוצים והעירית הקצוצה ומגישים.