זהירות המתכון הזה ממכר. יש סיכוי שאם תאכלו את המקלות הפריכים יותר מידי לא ישאר לכם מקום לאוכל.
מקלות מלוחים פריכים
מקלות מלוחים פריכים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית.
מקלות מלוחים פריכים
מקלות מלוחים פריכים
חומרים
לבצק:
- 200 גרם קמח לבן (שטיבל 1)
- 100 גרם חמאה קרה.
- 5 גרם מלח.
- 1 ביצה.
- 2 כפות מים.
לציפוי:
- מלח גס.
- קצח.
- שומשום.
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
טורפים ביחד את הביצה והמים.
מנפים את הקמח לקערת מעבד מזון מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות. מעבדים מעט ככל שנדרש עד קבלת גרגירים. מוסיפים בהדרגה את הביצה הטרופה במים. מוסיפים את המלח ומעבדים עד שיתקבל בצק. משתדלים שהעיבוד במעבד המזון יהיה כמה שיותר קצרצר.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה. הבצק חייב להתקשות לכן עדיף לזמן ארוך יותר – אפילו יום. אם ממהרים אז אפשר להכניס את הבצק לפריזר.
אפיית הבצק:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 16 חלקים. מגלגלים את חתיכות הבצק למקלות באורך 15 ס"מ מניחים על נייר אפיה ושמים במקרר לכ- 15 דקות.
אחרי הקירור במקרר מורחים את המקלות בביצה טרופה מגלגלים במעט מלח גס, קצח ושומשום.
אופים בתבנית על נייר אפיה בחום 180 למשך 10 דקות ומעלה (בודקים אם מוכן לפי העין). מוציאים ומניחים על רשת לקירור.
הערה:
אם רוצים אפשר גם להקפיא את המקלות המוכנים.