נתחי סינטה צרובים על מחבת טובלים ברוטב בלסמי מצומצם מוגשים על מצע עלי ארגולה מרירים.
מניפת סינטה בבלסמי מעל ערמת עלי ארוגלה
מניפת סינטה בבלסמי מעל ערמת עלי ארוגלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.
מניפת סינטה בבלסמי מעל ערמת עלי ארוגלה
מניפת סינטה בבלסמי מעל ערמת עלי ארוגלה
חומרים
- 1½ ק"ג סינטה ללא "מכסה" השומן.
- מלח ופלפל שחור טחון.
- 3 כפות חומץ בלסמי משובח במיוחד (מיושן 8 שנים).
- עלי ארוגולה.
- מלח גס – רצוי מלח ים אטלנטי.
אופן ההכנה
חותכים את נתח הבשר של- 6 חלקים שווים (פעם לאורך ופעמיים לרוחב. מתקבלות 6 קוביות בשר). ממליחים ומפלפלים.מחממים במחבת ברזל עם 6 כפות שמן וצורבים את נתחי הבשר מכל הכיוונים עד לקבלת "סגירה" מלאה. (בכל פעם צורבים שני נתחים על מנת לא להוריד את טמפרטורת המחבת). מניחים את הנתחים בתבנית אפיה ונותנים לבשר לנוח בטמפרטורת החדר.
אופים את הנתחים כ- 5 דקות בתנור שחומם ל- 160 מעלות לקבלת דרגת מדיום.
לרוטב: למחבת הגריל שבו טוגנו הנתחים מוסיפים את מיצי הבשר, את הרוטב הבלסמי, מלח ופלפל ומערבבים כדקה על אש קטנה מאד.
אופן ההגשה:
פורסים כל נתח סינטה לאורכו ל-5 פרוסות.
על צלחת אישית עורמים עלי ארוגולה ומסדרים את נתחי הסינטה במדורג. מוזגים מעט מהרוטב, מפזרים מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס ומגישים.