מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

תימני וצרפתי נכנסים למסעדה... נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל זו המנה שלנו. כבד אווז בניחוח צרפתי מוגש על מצע של מלאווח תימני.

מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בצקים מזרח ומערב.

מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח צרפתי, מטבח תימני
תגיות כבד אווז, מלאווח
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 1 day 2 hours
זמן הכנה כולל 1 day 2 hours 40 minutes
מנות 6
קלוריות 460 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למלאווח:

  • מלאווח קנוי- רצוי מיני מלאווח.
  • 1 כבד אווז.
  • 4 כפות קוניאק טוב.
  • מלח.
  • תערובת ציפורן, מוסקט ופלפל שחור.

ריבת קרם שום:

  • 500 גרם שיני שום קלופות.
  • 250 גרם סוכר חום.

אופן ההכנה

הכנת הכבד:

  1. שמים את הכבד בקערה עמוקה. שופכים עליו את הקוניאק והתבלינים. משרים לכל הלילה ומדי פעם הופכים.

  2. מחממים תנור 160 מעלות. מוציאים מהמשרה לכלי חסין אש. מכסים בנייר אלומיניום במהודק. שמים בתבנית מלאה מים ואופים 25 דקות. מצננים מחוץ למקרר ואז במקרר למשך שעתיים.

הכנת השום:

  1. עוטפים את השום בנייר כסף ואופים עד להתרככות מלאה. מעבירים את השום לסיר עם הסוכר החום ומבשלים עד לקבלת מרקם ריבתי. מצננים.

הכנת המלאווח והרכבת המנה:

  1. במידה והמלאווח הוא גדול קורצים ממנו עם כוס עיגולים קטנים. מטגנים את המלאווח במחבת. כשמוכן מעבירים לצלחת הגשה. שמים חתיכת כבד על המלאווח וכפית מריבת השום.


Related Posts

גראטן תפוחי אדמה במיונז

גראטן תפוחי אדמה במיונז

במתכון הזה של הגראטן תפוחי אדמה אנחנו מחליפים את השמנת המתוקה במיונז מתובל. התוצאה מדהימה. שכבות של תפוחי אדמה נימוחים שנמסים בפה. גראטן תפוחי אדמה במיונז המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה. גראטן (Gratin) היא טכניקת בישול שמקורה במחוז דופין בצרפת שמטרתה הענקת מעטה […]

כבד אווז וסקלופס על מצע תפוחים פילו ברוטב פטל

כבד אווז וסקלופס על מצע תפוחים פילו ברוטב פטל

מנה שכולה כל טוב, כבד אווז, צדפת סאלופ, תפוחים מקורמלים ודיסקיות בצק פילו פריכות. כבד אווז וסקלופס על מצע תפוחים פילו ברוטב פטל כבד אווז וסקלופס על מצע תפוחים פילו ברוטב פטל – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אגסים ותפוחים. כבד אווז וסקלופס על מצע […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון