מולים ברוטב עגבניות וזיתים - מנה קלאסית מאזור חבל פרובנס.
מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים
מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה צרפתית בנוסח פרובאנס.
מולים ברוטב עגבניות ושמן זית
מולים ברוטב עגבניות ושמן זית
סוג המנה מנה עיקרית, מנות ראשונות, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח צרפתי
תגיות מולים, צדפות
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 45 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לצדפות:
- 1 ק"ג מולים רצוי מהסוג התאילנדי (יש שקיות מוקפאות).
- שמן זית.
- 2 – 3 בצלים גדולים.
- 10 – 15 שיני שום.
- קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות.
- 150 גרם רכז עגבניות.
- ⅓ כוס זיתים מגולענים.
- 1 כפית פפריקה מתוקה.
- ¼ כפית פפריקה חריפה.
- 1 כוס ציר דגים.
- פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ דק ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את רסקי העגבניות, ציר הדגים, הזיתים והפפריקה ומחמממים כ- 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
מוסיפים את המולים ל- 4-3 דקות או עד שהם מאדימים. מפסיקים את החימום ונותנים למנה להתקרר.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.